• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Biz bu terör eylemini tek bir kişinin yapabileceğine inanmıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni Zelanda'da haçlı terörünün yaşandığı El Noor Camisi'ni ziyaret etti.

Camiye gelişlerinde yetkililerce karşılanan ve saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten polislerden bilgi alan Oktay ve Çavuşoğlu, burada şehidler için Fatiha okudu, dua etti.

Oktay, burada yaptığı açıklamada; "Çanakkale, savaştan dostluğun çıktığı ender olaylardan birisi. Yeni Zelanda askerleri de orada ve ilişki başlıyor. Umarız ki böyle bir büyük savaş bir daha yaşanmaz ve buralardan dersler çıkarmalıyız. Ancak yaşananlar gösteriyor ki dünya bu dersleri çıkarmış değil. İslam düşmanlığına dönüşen söylemlerin bırakılması lazım. Biz bu terör eylemini, tek bir kişinin yapabileceğine inanmıyoruz. 74 sayfalık adına manifesto denen şey, Cumhurbaşkanımızı doğrudan hedef alıyor. Böyle bir dokümanın bir kişi tarafından hazırlanıp eylemin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Gerekli çalışmalar yapılıyor." dedi.

Yeni Zelanda Genel Valisi Patsy Reddy ile de bir araya gelen Oktay, "Planlı bir şekilde gerçekleştirilen, Cumhurbaşkanımız ve Türkiye'yi de hedef alan bu saldırının arkasındaki tüm faillerin ve odakların ortaya çıkarılmasını istedik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir