• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Eğitim Belgesi Olmayan Personel Çalıştırılamayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği yürürlüğe girdi. Buna göre unlu mamul üretim yerlerinde `eğitim belgesi` olmayan personel çalıştırılamayacak, çalıştıranlar cezalandırılacak.

 

Konuyla ilgili duyuru yapan Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığı, unlu mamul üretim yerlerinde eğitim belgesi olmayan personelin çalıştırılamayacağını vurguladı ve esnaflara uyarıda bulundu.

 

Eğitim belgesinin önemine dikkat çekilen açıklamada: \"Pide ve simit fırınlarında, pastanelerde ve unlu mamul üretim yerlerinde hamur yoğuran (hamurkâr) tezgâhta ambalajsız ürün satışı yapan tezgâhtar ve unlu mamulleri üretim yerlerinden alıp satış yerine götüren şoför yâda personeller için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği`nce eğitim kursu açılacaktır. Kurs sonunda yapılacak sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyerlere hijyen eğitim belgesi verilecektir. Birliğimizin gelişimleri sonucu ilimizde bu eğitim kursu açılması talep edilerek yukarıda belirtilen meslek mensuplarının başka illere giderek hem zaman hem de maddi kayıpların önüne geçilmesi sağlanmıştır. Bu eğitim kurslarına ekmek, pide, simit ve unlu mamuller üretim yerlerinde mal sahibi ve çalışan personellerden yukarıda belirttiğimiz gibi hamurkâr, tezgâhtar ve dağıtım yapan şoför yâda personel katılabilecektir\" ifadelerine yer verildi.

 

Belgesiz personel çalıştıranların cezalandırılacağına dikkat çekilen açıklamada şu bilgi ve görüşler yer aldı: \"Başka bir anlamada unlu mamuller imalatı yapılan iş yerinde asgari üç ayrı personelin bu eğitime katılması işletmeniz açısından yararlı olacaktır. 30.11. 2012 tarihine kadar hijyen eğitim belgesi başvuru formu Birliğimizde doldurulup eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle Gıda işletmecileri gıdanın ve üretim işleme ve dağıtım aşamalarından herhangi birinde faaliyet gösteren tesisinin kayıt ve onay işlemlerinin gıda işletmelerinin kayıt ve onay işletmelerine dair yönetmeliğe göre yapmak zorundadırlar. Kayıt yaptırmayan işletmelere 2 bin TL perakende işyerlerine ise bin TL ceza kesileceği ve ayrıca işyerlerinin dahi kapatılacağı, üyelerimiz ileride yapılacak olan denetimlerde mağdur duruma düşmemeleri için yukarıda belirtilen tarihe kadar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize müracaat etmeleri önemle duyurulur\"(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir