• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çanakkale şehitleri Gaziantep'te anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıldönümü dolayısıyla Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Şehitleri Anma Gecesi" programına halk yoğun ilgi gösterdi. Programa katılan halk, şehitler için dua edip, gözyaşı döktü.

Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şahinbey Belediyesi Mehter takımının da yer aldığı program, konuşmalarla devam etti.

Programda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.

Gençleri periyodik aralıklarla Çanakkale'ye götürdüklerini ve bugüne kadar da 79 bin gencin Çanakkale'ye gittiğini belirten Tahmazoğlu, "Japonlar çocuklarının hepsini bir proje dahilinde Hiroşima ve Nagazaki'ye götürüyorlar. Orayı gören çocuklara diyorlar ki 'Eğer biz çalışmazsak bizi bu şekilde bombalarlar.' Bizim de Çanakkale'miz var. Çanakkale, ecdadımızın yedi düvele karşı büyük bir destan yazdığı yer. Onun için gençlerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz. Gençlerimize diyoruz ki, 'Eğer çalışmazsak, birlik beraberlik içerisinde olmazsak, bu vatanı bölmek için saldırırlar.' Şu ana kadar 79 bin gencimizi Çanakkale'ye götürdük. Allah nasip ederse yeni dönemde yine Çanakkale seferlerimiz olacak. Öğrencilerimizi ecdatlarıyla buluşturacağız. Ben bu vesileyle başta Şahinbey ve Şehitkâmil başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Şehitlik mertebesinin önemine değinen Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, "Biz öyle bir milletiz ki 'şehid' denildiği zaman susar, saygıyla eğiliriz. İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin ve şehitler gününün haftasında Şahinbey aziz şehitlerimiz için tek yürek oldu. Peygamber Efendimiz, 'Cennete girdikten sonra hiç kimse dünyaya geri dönmeyi istemez ama şehit müstesna.' buyuruyor.  Şehit; Allah katında görmüş olduğu değerden dolayı, 'Ben tekrar yeryüzüne gidip, Allah için cihat etmeyi şehit edilmeyi, sonra tekrar dirilip, tekrar şehit olmayı isterim.' der. Allah-u Teâlâ, din, devlet, mülkü millet ve ırzı iffet uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimize rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamza Bayındır ise Türkiye'deki oynanan oyunlara dikkat çekerek, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu, Türkiye'deki birlik ve beraberliğin dünya yüzünde hiçbir ülkede görülmediğini belirtti.

Programda, Mehmet Uygun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ise Gaziantep'in Kurtuluş savaşında Şahinbey'in verdiği mücadeleyi anlatan bir skeç sahneledi.  

Programın sonunda ise Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışmasında birinci olan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, ayrıca "Çanakkale Zaferi ve Milli Birlik Konulu" resim yarışmasında dereceye giren anaokulu ve ilkokul öğrencilerine de Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Program, Tahmazoğlu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel ile birlikte Sanatçı Ali Kınık’a çiçek taktim ederek, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir