• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
"Konsere olan teveccüh bizleri mutlu etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı tarafından Diyarbakır'da yetimler yararına düzenlenen konsere ilişkin açıklamalarda bulunan vakıf yöneticileri ve konuk katılımcılar, konsere olan teveccühten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Taştekin, programın amaçlarından bahsederek, "Bu etkinliği yapmamızın amacı Peygamber Efendimizden bize emanet olarak gördüğümüz yetimlerin yararına olmak, onları mutlu etmek. Böyle coşkulu bir etkinliği onları sevindirmek için yaptık. Gelen geliri de tüm dünya yetimleri yararına kullanacağız. Bizim amacımız sadece Türkiye'deki yetimlere yararlı olmak, onlara yardım götürmek, ulaştırmak değil, dünyadaki bütün yetimlere ulaştırmaktır. Yani sadece İslam ümmetinin de değil, dünyadaki bütün yetimlere yardım etmek, elimizi uzatmak, onları mutlu etmek, yararlı olmak için bu tür etkinlikler yapıyoruz. İnşallah bu sosyal etkinliklerimiz devam edecek. Farklı projelerle etkinliklerimiz olacak Allah'ın izniyle." dedi.

Konsere gösterilen teveccühü değerlendiren Taşdemir, "Teveccüh çok yoğun, güzel. Bizleri çok mutlu etti. Böyle güzel bir etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen, bizleri ve yetim kardeşlerimizi mutlu eden hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Birbirinden değerli sanatçılarımız katılıp gönüllü olarak desteklerini sundular. Dünyadaki tüm hayırsever insanlarımızdan, İslam ümmetinden bu kurumumuza, yetim kardeşlerimize yardım etmelerini söylüyor ve desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlahi ses sanatçılarından Ender Tekin, hissedilen duyguların anlatılamayacak durumda olduğunu belirtti.

Tekin, "Anlatacak hakikaten bir şey yok. Yetimlerin yanında olmayı Allah herkese nasip etsin, bize de sesimizle olmayı nasip etti. Allah'a hamd ve şükürler olsun. Emeği geçen herkesten, Yetimler Vakfından, bütün çalışanlarından, gönüllülerinden, bağışçılarının her birinden Rabbim razı olsun. Tüylerim diken diken, gerçekten çok güzel bir durum. Birçok kez yetimler yararına olan konserlere katıldım. Bu güne kadar haz aldığım yetimler, şehitler ve aileleri yararına düzenlenen konserlerdi. Bu da onlardan, en güzellerinden biri oldu. Bundan sonra da inşallah yetimler yararına konser düzenlendiğinde ben akıllarına gelirim, yine sahne alırım ve sabırsızlıkla bekleyeceğim." şeklinde konuştu.

Bu tür etkinliklerde organizatörlerin öncülüğünde kendilerinin de iştirak ettirildikleri sevincini paylaşan ilahi ses sanatçılarından Burhanettin Cebba, "Biz Müslümanlarda hamdolsun ezelden beri yetimlere karşı şevkat ve merhamet duygusu var. Gelen kardeşlerimiz de bu duyarlılığı gösterip görkemli bir kalabalığa imza atmışlar. Gerçekten sevindirici bir durum. Rabbim bu tür organizasyonların devamını nasip etsin. Bütün Müslümanları kardeşlerimiz yetimlerin başlarını okşasınlar. Yetimlere bir nebze de olsa güler yüz, tebessüm göstersinler. Çünkü öyle güzel bir ameldir ki, insan bazen Allah'ın rızasının nerede olduğunu bilmiyor. Bazen bir yetimin başını okşamak belki Allah-u Telanın rızasına, kurtuluşumuza vesile olur. O açıdan buraya katılım sağlayan tüm kardeşlerimizi içten ve gönülden tebrik ediyorum." dedi. (Ramazan Zeren, Ramazan Casuk – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir