• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
`Öğretmenler Gününü Kutlamıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, "Öğretmenler Günü"nü kutlamayacaklarını belitti. Kava yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin yaptığı fedakârlığın görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Eğitim-Bir-Sen 23. Başkanlar Kurulu Toplantısı`nda alınan karar doğrultusunda, öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımların bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerini yapmayacaklarını ifade eden Kava, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Öğretmenler Günü`nü kutlamama kararı almamızın başlıca gerekçelerini şöyle sıralayabiliriz; ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakarlığının görmezden gelinmesi, itibar kaybına uğratılması, ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesi, ayrıca, 18. Milli Eğitim Şurası`nda alınan, `öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi, ek ders ücretinin 12 liraya çıkarılması, görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi, eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi ve ek ders ücretinin maaşlara, ek ödemenin ise emekli maaşlarına yansıtılması` kararları da hayata geçirilmemiştir. Bu kararların hayata geçirilmemesi nedeniyle Öğretmenler Günü`nü kutlamıyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir