• DOLAR 32.381
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2325.169
  • ...
​Bakan Gül: İslam'ın ilk emri "oku"dur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği memleketi Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından Şehreküstü Mahallesi'ne yaptırılan Şehreküstü Millet Kıraathanesinin açılışına katıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçenin Kepenek Mahallesi'ne yaptırılan Şehreküstü Millet Kıraathanesi düzenlenen törenle vatandaşın hizmetine açıldı.

Törende konuşan Bakan Gül, "Bu güzel eseri Gaziantep'imize, Şahinbey'imize kazandıran çok değerli Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bizim medeniyetimiz okuma üzerine ve İslam'ın ilk emri 'oku' dur. Biz bilim, fen, teknoloji ve ilimle yola çıkmış bir medeniyetin ve dinin mensuplarıyız." dedi.

Hizmete açılan Şehreküstü Millet Kıraathanesinin hayırlı olmasını dileyen Gül, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak çok önemli bir eseri Gaziantep'e kazandırdı. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Millet Kıraathanelerinin sayısını artıracaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Şehreküstü kadim şehrimizin en kadim semtlerinden bir tanesi. Tarihi hanlar, hamamlar ve livaslar hepsi bu bölgede. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak Şehreküstü bölgesinde 11 bin 600 metre sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları yaptık. Şıh Camiimizin önünde 6 bin metrekarelik bir meydan oluşturduk. Burası daha önce çarpık yapılardan oluşma bir alandı. Bunların hepsinin kamulaştırmasını yaparak yıkımını gerçekleştirip tarihi gün yüzüne çıkarttık. Bu alan bizim için önemli.  Çünkü İstanbulluların gideceği bir Eyyüp Sultan'ı, Ankaralıların gideceği Hacı Bayram Velisi var. Gazianteplilerinde gidebileceği böyle bir alana ihtiyaç vardı. Çok şükür onu da oluşturduk. Meydanımızı daha da genişletiyoruz. Milli Eğitimin lojmanlarını yıkarak altını otopark yapıp üstünü meydana kattık. Burada meydana bakan dükkanlarımız olacak ve aynı zamanda buradaki Millet Kıraathanemizin ikincisini yapacağız. Çünkü burası yeterli gelmiyor. Buranın şu anda 4 bin 157 tane üyesi oldu. Cumhurbaşkanımızın tespitinin ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Millet Kıraathaneleri çok ciddi bir şekilde talep görüyor. Şahinbey bölgemizde şu ana kadar 3 tane açtık. Yeni dönemde Millet Kıraathanelerinin sayısını hızla arttıracağız."

Konuşmaların ardından Bakan Gül ve beraberindekiler Şehreküstü Millet Kıraathanesinin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Gül ve beraberindekiler, açılışın ardından Şehreküstü Millet Kıraathanesinde ders çalışan öğrencilerle sohbet etti.

Düzenlenen Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan  AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir