• DOLAR 32.586
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2487.548
  • ...
​"Mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz cuma günü Haçlı teröristlerce Yeni Zelanda'daki 2 camiye düzenlenen terör saldırısında şehid olan 50 Müslüman için Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde sabah namazında bir araya gelen HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, burada gıyabi cenaze namazı kılıp, basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığının çağrısı üzerine merkez Ulus ilçesinde bulunan tarihi Hacı Bayram Veli Camii'nde bir araya parti üye ve gönüllüleri, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında 2 camiye yönelik saldırılardaki şehidler için sabah namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılıp, dua ederek basın açıklaması düzenledi.

Sabah namazında bir araya gelen parti üye ve gönüllüleri, kılınan namazın ardından cami avlusunda toplandı. Cami avlusunda toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirerek, haçlı terör saldırısına tepki gösterdi.

HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları üyelerinden Murat Günaydın'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar'ın yaptığı kısa bir açılış konuşması ile devam etti. Daha sonra HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mehmet Ata Zileli, basın metnini okudu.

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara saldırıların olduğunu söyleyen Zileli, "Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları İslam'a ve İslam'ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler en aşağılık bir biçimde İslam'a ve İslami değerlere saldırmaktadır. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'dan gelen haberler Müslümanları kahredecek derecededir. Geçmişten günümüze kadar İslami değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı küstahlıkla Müslümanlara saldırmıştır." dedi.

"Mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır"

Batıda artan İslam düşmanlığına göz yumulduğu için bu tür saldırıların olduğuna dikkatleri çeken Zileli, "Dünyanın neresinde olursa olsun bu tür saldırıların gerçekleşmesinin en temel sebeplerinden biri idarecilerin artan İslam düşmanlığına göz yummalarıdır. İslam'a ve onun kutsallarına yapılan saldırılar 'özgürlük' çerçevesinde değerlendirildiği müddetçe bu tür saldırılar devam edecektir. Mescidlerimize korka korka girmesi gereken zalimler İslam düşmanlığı destekçilerinin verdiği cesaretle ellerindeki otomatik silahlarla mescidlerimize girmiş, en az 50 kardeşimizi şehid etmişlerdir. İslami şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte Silvan'ın Susa köyünde Cami yarenlerini şehit edenlerin, Filistin'de El-Halil camisine yapılan siyonist saldırının, Afganistan'da katil ABD'nin cami saldırılarının ve Suriye'de katil Esed ile işbirlikçilerinin camilere olan saldırılarının ve yine siyonistlerin Mescidi Aksa'ya her gün yaptıkları çirkefliklerin amaç ve gayesi ne ise bugün Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde katliamı gerçekleştirenlerin amacı da aynıdır." ifadelerini kullandı.

Son olarak müstekbirlere seslenen Zileli, "Onlar, İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz: Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O'nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescidleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz." dedi.

Yeni Zelanda'da meydana gelen terör saldırısında şehid olan Müslümanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunulurken, tüm İslam âlemine taziyeler sunuldu.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, daha sonra gıyabi cenaze namazı kılmak için saf tuttu. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından program nihayete erdi. (Ramazan Casuk-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir