• DOLAR 32.521
  • EURO 34.614
  • ALTIN 2497.415
  • ...
Gazze Abbas yönetiminin yaptırımlarına karşı yürüdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'nin birçok noktasında, Abbas yönetiminin kente yönelik yaptırım uygulamalarına, ablukayı daha da katılaştırmasına, esir ve şehit ailelerinin maaşlarını kesmesine tepki amacıyla dün akşam binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri düzenlendi.

Gösterilerden biri, Gazze bölgesinin en kalabalık yerleşim mıntıkası sayılan ve bölgenin kuzey kesiminde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'nda yapıldı. Burada büyük bir kalabalık, Mahmut Abbas yönetiminin Nisan 2017'den beri Gazze bölgesine yaptırımlar uygulamasını protesto amacıyla meydanlara çıktı. Gösteriye katılanlar, Mahmud Abbas aleyhine sloganlar attılar.

Bir başka gösteri de Gazze'nin güney kesiminin batı bölgesinde yer alan Eş-Şati (Kıyı) Mülteci Kampı'nda düzenlendi. Burada gösteriye katılanlar El-Cela Caddesi'nin bitiş noktasında toplandı. Gösteriye katılanlar, Gazze'ye yönelik yaptırımlara son verilmesini isteyen pankartlar taşıdılar.

Akşam namazından sonra da Refah şehrinde büyük bir gösteri düzenlendi. Burada gösteriye katılanlar Gazze'ye uygulanan yaptırımlara son verilmesini ve Mahmud Abbas'ın gitmesini isteyen sloganlar attılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir