• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Ayasofya" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahallî İdareler Seçimleri kampanyası kapsamında Tekirdağ mitingine katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Yeni Zelanda’da cami basıp Müslümanları katleden teröristin kullandığı silahını, II. Viyana Kuşatması’nın tarihinden Haçlı Seferleri’nin zalim isimlerine kadar bilinen tüm Türk ve Müslüman düşmanlarının isimleriyle süslediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristin yazdığı bildiride ‘Boğaz’ın batısına geçerseniz sizi öldüreceğiz, İstanbul’a geleceğiz tüm camileri, minareleri yıkacağız’ dediğini de hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul nere, Tekirdağ nere, Yeni Zelanda nere? Nasıl oluyor da, dünyanın öteki ucundaki bir katil, bir cani; Müslümanlarla ve Türklerle ilgili bunca fesatla kafası dolu olarak harekete geçirilebiliyor? Gördüğünüz gibi, Tekirdağ’ı, İstanbul’u, aslına bakılırsa topyekûn bu vatanı bize çok görenler boş durmuyor." diye konuştu.

"Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, ‘Ayasofya’yı dolduralım’ diyeceksin"

Alandaki bir vatandaşın Ayasofya’nın ibadete açılması yönünde slogan atması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, ‘Ayasofya’yı dolduralım’ diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim, bunların hepsi tezgâh; biz ne zaman neyin nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı, bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Balkan Harbi sonrası, bölgede bulunan pek çok şehrin Türkiye sınırları dışında kaldığını ve bu şehirlerin çoğunun da tek kurşun atılmadan kaybedildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz buna rağmen kimseye kin tutmadık, tavrımızı hep barıştan, huzurdan, dostluktan yana koyduk. Kaybettiklerimize değil elimizdekilere baktık, onları mamur etmenin, geliştirmenin, zenginleştirmenin gayreti içinde olduk." dedi.

Bugün Türkiye’nin, bölgesinin hem güçlü hem de en müreffeh devleti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yakın çevremizde, çalışmadan, üretmeden, hak etmeden, tamamen oluk oluk akıtılan paralarla kurulan sahte refah düzenleri çatırdarken, biz adım adım 2023 hedeflerimize yaklaşıyoruz. Üstelik de tüm maruz kaldığımız saldırılara, önümüze kurulan tüm tuzaklara, oynanan tüm senaryolara rağmen bunu yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda’daki saldırının ve onun üzerinden Türkiye’ye verilen mesajların ilk olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olaylarında İstanbul’un sokaklarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazılarının yazıldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Avrupa’da her gün vatandaşlarımıza, onların derneklerine, camilerine, işyerlerine yönelik yeni saldırıların haberlerini alıyoruz. Sınırlarımızın dibinde kurulmaya çalışılan terör koridoru da, bu senaryonun bir parçasıdır. Bunların derdi, Tayyip Erdoğan değildir. Bunların derdi, AK Parti veya MHP’yle birlikte kurduğumuz Cumhur İttifakı da değildir. Bunların derdi doğrudan doğruya Türkiye’dir, Türk Milletidir. Bunların derdi doğrudan doğruya rabiadır."

Konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nın Yeni Zelanda’daki terör eylemiyle ilgili yaptığı açıklamaya da yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili parti liderinin açıklamasında yer alan, ‘İslam dünyasından kaynaklanan terör’ ve ‘İslam dünyasının oturup düşünmesi lazım’ ifadeleriyle ilgili, "Senin o Avustralyalı senatörden ne farkın var? Yani terörün kaynağı İslam dünyası mı?" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu ifadelerle ilgili şu değerlendirmelere yer verdi: "Terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söyleyecek kadar izanını kaybetmiş, kendini kaybetmiş olan birisi, halkının yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede siyaset yapıyor. Bay Kemal, sen terörün kaynağının İslam dünyası olduğunu söylemeye ne yetkilisin, ne ehilsin. Sen önce kendini gözden geçir. Zira sen zaten şu anda teröristlerle berabersin, teröristlerle el elesin, teröristlerle kol kolasın. Sen zaten ta Kandil’dekileri, Tendürek’tekileri, Cudi’dekileri, Gabar’dakileri yanına alıp onlarla beraber yürüyüş yapan adamın ta kendisisin. Ama ben inanıyorum ki, benim Tekirdağlı kardeşlerim de, Türkiye’deki CHP’ye gönül veren kardeşlerim de sana inşallah 31 Mart’ta öyle bir Osmanlı tokadı atacak ki bir daha belini doğrultamayacaksın. Ve ben inanıyorum ki, artık bu millet, evet, CHP’yi de senden kurtaracak, yani buna da ihtiyacı var CHP’nin." (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir