• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Van'da yeni sağlık merkezleri açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da hastalıkların önüne geçmek ve bilinçlendirmek için Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlık Merkezi ve 112 Acil İstasyonu düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Asıl amacın hastalanmadan sağılığı korumak olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Koruyucu hekimlik ve 1 basamak sağlık hizmetlerinde toplumu sağlıklı tutmanın asıl hedefleri olduğunu vurguladı.

Sünnetçioğlu, "Bir toplumda hastalık yükünü azaltmak için koruyucu sağlık hizmetini güçlendirmek gerekiyor. Her yaşta kişinin gelerek ücretsiz bir şekilde faydalanabileceği bu merkezlerimizde başlıca amacımız; sağlıklı beslenme danışmanlığı, obezite tanısı alan kişilere sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite konularında, bireysel beslenme danışmanlığı dâhil olmak üzere bilgi, eğitim ve danışmanlık hizmetlerini vermek, Sağlıklı bireylerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini artırmak için bireye özel fiziksel aktivite ve egzersiz programlarını planlamak ve uygulatmak, sağlıklı bireylerin; kronik hastalıklar ve risk faktörlerinin önlenmesi ve kontrolüne yönelik bireysel danışmanlık faaliyetleri, grup danışmanlık hizmetleri ve farkındalık eğitimlerini yürütmek, sağlıklı yaşlanma danışmanlığı yapmak, bireylerin kendi hastalıklarını tanıyabilmeleri, bulguları belirleyebilmeleri ve kendileri için iyi olduğunu düşündükleri kararları alabilmeleri için sağlık okuryazarlığı hizmetlerini vermek, kadın ve üreme sağlığı ile kanser erken teşhis ve tarama (KETEM) faaliyetlerini yürütmek, koruyucu ruh sağlığı, sigara bıraktırma, çocuk gelişimi, sosyal hizmet, risk grupları danışmanlığı gibi psiko-sosyal destek faaliyetlerini yürütmek, ağız diş sağlığı programları ile, okul sağlığı, teşhis ve tedaviye yönelik laboratuvar ve görüntüleme, pansuman ve enjeksiyon gibi destek hizmetlerini sunmak, bölgesindeki enfeksiyon kontrol hizmetlerini yürütmek, yabancı uyruklu kişilere yönelik göç sağlığı hizmetlerini sunmaktır." dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir