• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
"Gücümüzü birleştirip yekvücut olmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah Cemaati, 49 Müslümanın şehid olduğu Yeni Zelanda'daki 2 camiye yönelik terör saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı.

“Allah'ın mescidlerinde O'nun isminin anılmasını engelleyen ve bunların yıkılmasına çaba harcayandan daha zalim kim olabilir? Onların (durumu) içlerine korkarak girmekten başkası değildir. Onlar için dünyada bir aşağılanma, ahirette büyük bir azab vardır.” Bakara sûresinin 114'üncü ayet-i kerimesi ile başlayan açıklamada, "49 Müslümanın şehid olduğu ve 48’inin de yaralandığı menfur saldırı bizleri derinden yaralamıştır." denildi.

"Bu saldırı, münferit değil organize bir saldırıdır"

Hizbullah Basın Bürosu tarafından yayımlanan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Dünya üzerinde Müslümanlara yönelik ağır saldırılardan birine daha şahit olduk. Bu tür saldırıların en önemli sebebi ırkçılık ve İslam düşmanlığıdır. Ayrıca İslam ve Müslüman düşmanlarının bu tür akımlara müsamaha göstermesi ve onları buna teşvik etmesidir. Bu saldırı, kesinlikle münferit bir saldırı olmayıp organize bir saldırıdır. Bu tür saldırıların bir hedefi de Müslümanların içine korku salmak, onları ibadethanelerden uzak tutmak ve toplum içerisinde görünürlüklerini engellemektir."

"Gücümüzü birleştirerek, İslam’a yönelik saldırılara karşı yekvücut olalım"

İslam ve Müslümanlara yönelik bu saldırıların kimseye bir faydasının olmayacağını, bilakis Müslümanların İslam’a sarılmalarına, vahdet ve kaynaşmalarına vesile olacağına vurgu yapılan açıklamada şu çağrıda bulunuldu:

"Dünya Müslümanlarına çağrımız; bu tür menfur ve vahşi saldırılara karşı kınama ile yetinmemek, dünyanın neresinde olursa olsun tüm kardeşlerimizi sahiplenmek, aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakarak her alanda gücümüzü birleştirmek ve İslam’a yönelik saldırılara karşı yekvücut olmaktır. Böylesi saldırıların olabileceği yerlerde kardeşlerimizin tedbirli ve hazırlıklı olarak nöbet tutmaları inşallah bu saldırıları engelleyecektir."

Taziye dileklerinin sunulduğu açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi:

"Rablerinin emrini yerine getirerek mescitlerde toplanan bu masum kardeşlerimizden katledilenlerin şehadetleri mübarek olsun. Yaralılara acil şifalar diliyor, şehit yakınlarına da taziyelerimizi sunuyoruz." (İLKHA) 

 

Basın açıklamasının tam metni

Bismillahirrahmanirrahim

“Allah'ın mescidlerinde O'nun isminin anılmasını engelleyen ve bunların yıkılmasına çaba harcayandan daha zalim kim olabilir? Onların (durumu) içlerine korkarak girmekten başkası değildir. Onlar için dünyada bir aşağılanma, ahirette büyük bir azab vardır.” (Bakara: 114)

Yeni Zelanda’da Cuma namazının kılındığı iki camide Müslümanlara yönelik düzenlenen ve şu ana kadar 49 Müslümanın şehid olduğu ve 48’inin de yaralandığı menfur saldırı bizleri derinden yaralamıştır.

Dünya üzerinde Müslümanlara yönelik ağır saldırılardan birine daha şahit olduk. Bu tür saldırıların en önemli sebebi ırkçılık ve İslam düşmanlığıdır. Ayrıca İslam ve Müslüman düşmanlarının bu tür akımlara müsamaha göstermesi ve onları buna teşvik etmesidir.

Bu saldırı, kesinlikle münferit bir saldırı olmayıp organize bir saldırıdır. Bu tür saldırıların bir hedefi de Müslümanların içine korku salmak, onları ibadethanelerden uzak tutmak ve toplum içerisinde görünürlüklerini engellemektir.

İslam ve Müslümanlara yönelik bu saldırıların kimseye bir faydası yoktur ve kimse fayda görmeyecektir. Bu saldırılar Müslümanların İslam’a sarılmalarına, vahdet ve kaynaşmalarına vesile olacak inşallah.

Dünya Müslümanlarına çağrımız; bu tür menfur ve vahşi saldırılara karşı kınama ile yetinmemek, dünyanın neresinde olursa olsun tüm kardeşlerimizi sahiplenmek, aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakarak her alanda gücümüzü birleştirmek ve İslam’a yönelik saldırılara karşı yekvücut olmaktır. Böylesi saldırıların olabileceği yerlerde kardeşlerimizin tedbirli ve hazırlıklı olarak nöbet tutmaları inşallah bu saldırıları engelleyecektir.

Rablerinin emrini yerine getirerek mescitlerde toplanan bu masum kardeşlerimizden katledilenlerin şehadetleri mübarek olsun. Yaralılara acil şifalar diliyor, şehit yakınlarına da taziyelerimizi sunuyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir