• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Ruhani'den Yeni Zelanda'daki cami katliamına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Yeni Zelanda'daki terör saldırısına ilişkin bir mesaj yayınlayarak katliamı telin etti

Yeni Zelanda'da namaz kılan Müslümanlara yönelik yapılan terörist ve ırkçı saldırının dünyadaki tüm Müslümanların, özgürlüğü seven insanların ve İran halkının kalbini derinden üzdüğünü belirten Ruhani, cinayeti şiddetle kınadığını belirtti.

Ruhani, "Bu barbarca cinayet ve terörizm, Batı’da yaygınlaşan İslamofobi ile birlikte farklı dinler ve etniklere yönelik nefrete karşı kapsamlı bir mücadele ihtiyacının duyulduğuna işaret ediyor. Söz konusu cinayet, terörizmin hâlâ büyük bir küresel sorun olmaya devam ettiğini ve tüm ülkelerin dünyanın herhangi bir yerindeki şiddet ve aşırılığa karşı eşit bir yaklaşım sergilemek gerektirdiğini gösterdi. Uluslararası toplum özellikle İslam devletleri, insanlık dışı nitelikteki bu cinayete ciddi bir şekilde tepki göstermeli ve bu eyleme gizli ve açık olarak destekleyenleri rezil rüsva etmeli." ifadelerini kullandı.

Olayda hem hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına hem de dünya Müslümanlarına başsağlığı dileğinde bulunan Ruhani, "İran İslam Cumhuriyeti, terör ve ırkçılığa karşı ciddi bir şekilde mücadele etme konusundaki kararlılığını sürdürecektir." dedi ve İran Dışişleri Bakanlığı'nın bu çirkin cinayetin faillerinin yakalanıp yargılanmasını uluslararası düzeyde takip edeceğini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir