• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Cami şehidlerinin gıyabi cenaze namazı Ayasofya'da kılınsın önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Zelanda'da, haçlı teröristinin 2 camide işlemiş olduğu katliamların ardından şehid olan 49 Müslüman için toplumun farklı kesimlerinden, gıyabi cenaze namazının Ayasofya'da kılınması önerisi geldi.

Gazeteci-Yazar Haşmet Babaoğlu, çektiği bir videoda Yeni Zelanda'daki terör saldırısında şehid olan Müslümanların gıyabi cenaze namazı Ayasofya'da kılınması gerektiğini belirterek katliama ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Olay, sıradan bir terör saldırısı değil. Öyle düşünen varsa onun düşüncesini de sıradan bulmamak gerekiyor. Böyle düşünenler var biliyorum. Hatta ülkemizdeki bazı haber sayfaları olayı çok sıradan vermeye başladı. İçimizdeki Yeni Zelandalı gibi bir halleri var. Bir milat… Bu meseleleri anlamak için çalışanlara çok önemli bir başlangıç, bir adım oldu bu. Ama gözlerini kapatmak isteyenler için de artık bir final.

Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri bunlar yavaş yavaş hizaya getirildiler. Hatta ılımlı bir İslam projesi oluşturuldu. Dahası, NATO'nun ılımlı islam projesi var. Bunun için çalışmalar başlatıldı.

Bir gün önce Netenyahu'nun oğlu, durup dururken bir tweet attı. Ne dedi? 'İstanbul, Bizans'ın başkentidir. Uzun zamandır işgal altında, artık buna bir son verilmeli.' Terörist de manifestosunda benzer şeyler söylüyor. 'Ayasofya'daki minareler yıkılmalı. Müslümanlar, Türkler, boğazın batısına asla geçmemeli. Bunları gerçekleştireceğiz' diyor. Yine Netenyahu'nun oğlunun attığı tweette dikkat çeken bir laf var. 'Ortodoks Hristiyanlığın başkenti işgal altında' diyor. Bu terör saldırısı, bu katliam şunun işareti: Türkiye için bir tecrit stratejisi izlenecek. Bunun planları yapılıyor.

Sonuç olarak hazırlıklı olmalıyız. Önümüzdeki aylarda Yunanistan ve Türkiye'nin arası ciddi şekilde bozulmaya çalışılacak.

Dolayısıyla geriye kaçmak, hafife almak doğru bir tutum değil. Tam tersine problemin üzerine doğru gitmeliyiz. O yüzden Yeni Zelanda'daki şehidlerin gıyabi cenaze namazları Ayasofya'da kılınmalı."

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Barış Ertem'den aynı çağrı geldi.  Ertem Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ben de Yeni Zelanda'daki şehidlerin gıyabî cenaze namazının selâlar ile birlikte Ayasofya'da kılınması taraftarıyım. Hatta TRT World gibi TV kanallarından da canlı yayınlansın. İnceldiği yerden kopsun artık. Allah bizimle beraberdir...'' ifadelerini kulandı.

Gazeteci Nihal Bengisu Karaca da "Madem ki ‘Hristiyan terörü’ Ayasofya’yı da hedef almaktadır, katledilen 49 kişinin gıyabi cenaze namazı Ayasofya’da kılınmalıdır #yenizelanda #ChristianTerrorism #Ayasofya" paylaşımında bulundu.

Sanatçılardan çağrıya destek

Sanatçı Yıldız Tilbe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Ayasofya'nın öyle kapalı kalması için hiçbir sebep yok, fakat ibadete açılması için başta Fatih Sultan'ın vasiyeti ve Müslüman aleminin isteği ve bir sürü sayamadığım nedenden dolayı ibadete açılmalı, Açılsın,  izin mi alacağız? Valla bak, büyük bir törenle açalım, bütün ülkelerin büyükleri gelsin yemekler dağıtılsın, Kur'an-ı Kerim okunsun. Çok güzel olur.'' dedi.

Besteci ve piyanist Tuluyhan Uğurlu ise şu paylaşımda bulundu: "Burada herkesin yazdığı gibi klasikleşmiş cümlelerle kınıyorum, acılarını paylaşıyorum falan gibi uyduruk laflarla bir şey yazmak içimden gelmiyor! 2 şey yazacağım; Bu ırkçı faşist zihniyetin neleri hedef aldığını gördük. Palavrayı keselim! Ayasofya ne zaman ibadete açılacak?"

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu sosyal medya hesabı üzerinden, "Türkiye’yi ve Ayasofya'yla bizi tehdit eden bu teröristlere inat madem şimdi Ayasofya ibadete açılmıyor ama en azından böyle bir terör katliamında şehidlerimiz için başta Ayasofya da hemen salâ okunmalıdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir