• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Azmettiren Avrupa ve Amerika!  CAMİDE  HAÇLI  TERÖRÜ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Christchurch’ün Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi ve Linwood'daki camiye cuma namazı esnasında terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda, en az 49 kişi şehid oldu çok sayıda kişi ise yaralandı. Uzun süredir özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerinin İslam ve Müslümanlara yönelik kullandığı düşmanca dil bu tür terörist saldırıları teşvik etti. Teröristin yayınladığı manifestoda “İstanbul yeniden Hıristiyan şehri olacak. Ayasofya minarelerden temizlenecek” deniyor! Geçtiğimiz gün Avrupa Parlamentosu’nun da Ayasofya’nın camiye çevrilmemesi uyarısı, bu Hristiyan terör saldırısına kimlerin ya da neyin zemin hazırladığı açıkça görülüyor. Amerika’nın pervasızca camilerimizi bombalaması ve Müslümanlarla savaşması için askerlerini İslam düşmanı sözlerle doldurması da bu saldırılara zemin hazırlayan bu katilleri azmettiren bir diğer etken olarak önümüzde duruyor.   

3’Ü ERKEK BİRİ KADIN 4 KİŞİ YAKALANDI

Camiye saldıranlardan, İskoç bir aileden gelen ve Avustralya'da doğan Brenton Tarrant isimli teröristin, saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıktı. Saldırıyı bilgisayar oyunlarına benzer şekilde gerçekleştirdiği gözlenen teröristin, saldırı sırasında silahının şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Aracından inen saldırgan, caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor. Yeni Zelanda polisi, saldırıların ardından 3’ü erkek biri kadın 4 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların sürdüğünü açıklayan Yeni Zelanda Emniyet Müdürü Mike Bush, hayatını kaybedenlerin sayısı ve kimliği hakkında herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmayacaklarını söyledi.

TERÖRİST 70 SAYFALIK MANİFESTO YAYINLADI

28 yaşındaki teröristin, kendi YouTube sayfasından 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı, manifestoda Türkiye için, "Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak ettiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak." ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

yeni zelanda camiye haçlı terör saldırısı

"KİLİSEDEN CAMİYE DÖNDÜĞÜ İÇİN BURAYI SEÇTİM"

Saldırıdan hemen sonra sosyal medyadan canlı yayına devam eden terörist, saldırıyı aslında Christchurch’ün yaklaşık 30 kilometre güneybatısında bulunan bir kasabadaki camiye yapmayı planladığını belirtiyor. Fakat bu Al Noor ve Linwood camilerinin kiliseden dönüştürüldüğünü fark edince bunun bir saygısızlık olduğunu düşündüğü için buraya yaptığını iddia ediyor.

AYASOFYA MİNARELERDEN KURTULACAK

Terörist Tarrant'ın manifestosunda Türkiye ile ilgili bir bölüm de yer alıyor. "Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer verilmiş: "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz "Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak ettiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

HAÇLI ZİHNİYETİNİ ŞARJÖRLERE KAZIMIŞ

Bir diğer dikkat çekici detay ise teröristin silahlarına ait şarjörlere düştüğü notlar. Saldırgan Viyana 1683 ve kırmızı ile işaretli noktada Kiril Alfabesiyle “Miloş Obiliç” yazıyor. Miloş Obiliç, 1389 1. Kosova Savaşı’nda Sultan Murat’ı şehit eden Sırp’ın adıydı. Bir diğerinde Gaston Bearn Vikont, yani ilk Haçlı seferi sırasında Müslümanlara karşı Antakya kuşatmasında mücadele eden kişinin ismi yazılı.

YENİ ZELANDA BAŞBAKANI JACİNDA ARDERN: TERÖR SALDIRISI

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında, Christchurch kentinde 2 camiye düzenlenen saldırıların "terör saldırısı" olduğunu vurgulayarak, saldırılarda 49 kişinin katledildiğini duyurdu. Ardern, terör saldırılarında en az 20 kişinin yaralandığını kaydetti. Terör saldırılarıyla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Ardern, saldırganlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu belirtti.

'TERÖRİSTLERİN HİÇBİRİ GÜVENLİK BİRİMLERİNİN TAKİP LİSTESİNDE YOKTU'

Ülkedeki tehdit seviyesinin düşükten yüksek düzeye çıkarıldığını ifade eden Ardern, saldırıyı düzenleyen teröristlerden hiçbirinin güvenlik birimlerinin takip listesinde olmadığını belirtti. Ardern, saldırının ardından yaptığı açıklamada ise "Ölümler ve yaralılar hakkında bu aşamada herhangi bir onay veremesem de söyleyebileceğim şey bunun Yeni Zelanda'nın en karanlık günlerinden biri olduğu açık. Açıkçası, burada olanlar, olağanüstü ve benzeri görülmemiş bir şiddet eylemidir." demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSLAM DÜŞMANLIĞI TOPLU KATLİAM BOYUTUNA ULAŞMIŞTIR

Yeni Zelanda'daki cami saldırısına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün maalesef Yeni Zelanda’da yaşanan hadiseyi izlediniz mi televizyonlarda? İslam düşmanı katiller, ellerine silahlarını alıp Cuma namazı için toplanan Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Burada bu saldırının görüntüleri de canlı olarak yayınlandı. 49 kardeşimiz orada şehit oldu. Bunların dışında 3 tane de Türk var onlar da yaralı. Ben bir tanesine ulaştım kendisiyle görüştüm, Cumhurbaşkanıyla da görüştüm. Şimdi bir de bu alçak, bu katil bildiri yayımlamış. Bu bildiride tüm Müslümanlarla birlikte ülkemizi, milletimizi ve şahsımı da hedef alıyor. Neymiş boğazın batısına geçmeyecekmişiz, yani Avrupa Yakası’na. Yoksa ne olurmuş? İstanbul’a gelir, hepimizi öldürür, bizleri topraklarımızdan sürer, Ayasofya’yı minarelerden kurtarırlarmış. Bu ifadeler kafalarda ve kalplerde yaşatılan heveslerin ifadesidir. Biz işte bunun için şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımıza, onların okunduğu camilerimize, minarelerimize, istikbalimizin sembolü olan bayrağımıza böylesine sıkı sıkı sarılıyoruz. Sen orada ibadette olan o masum Müslümanları buldun, elinde silahlarla gittin onları taradın. Terbiyesiz, ahlaksız, adi, alçak sen kolayı seçtin."

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI SAĞLAM'DAN KATLİAMA İLİŞKİN AÇIKLAMA

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Yeni Zelanda'da 49 kişinin şehid olduğu ve 20'si ağır 48 kişinin de yaralandığı cami saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Sağlam, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'daki cami saldırılarında şehid olan kardeşlerime Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tarih boyunca İslam ve Müslümanlara düşmanlıktan hiç kimse fayda görmemiştir, bugün de görmeyecektir. Batı zihniyeti başta eğitim ve basın dili olmak üzere her alanda İslam düşmanlığını terk etmek durumundadır, aksi takdirde bu ateşin dokunmayacağı kimse kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK: 'BİR IRKÇI, SAPIK TERÖRİST MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİ İBADET ESNASINDA ŞEHİT ETTİ'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yeni Zelanda'da bir ırkçı, mülteci düşmanı, sapık terörist, Müslüman kardeşlerimiz cuma namazı kılarken onlara saldırdı ve kardeşlerimizi ibadet esnasında şehit etti. Maalesef dünyada ırkçılık, İslamafobi artış gösteriyor. Her gün din kardeşlerimize, dindaşlarımıza yapılan yeni bir saldırıyı haberlerde okuyoruz." dedi. Varank, Nevşehir'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız sıklıkla bir beka meselesinden bahsediyor. Bazıları 'bu beka meselesi' neymiş diyorlar ama işte bugün bunun ne olduğunu görmüş olduk. Bizim buradaki mesuliyetimizden, bu topraklardaki mevcudiyetimizden yüzyıllardır rahatsız olanlar var."

BAHÇELİ: 'TABLO İNSANLIK VİCDANINI HARAP ETMİŞ, HÜSRANA SÜRÜKLEMİŞTİR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeni Zelanda’daki katliamla ilgili Twitter'dan paylaştığı mesajında şunları yazdı: ''Gün geçmiyor ki, mukaddesatımıza saldırılmasın, mukadderatımız hedef alınmasın, milli ve manevi değerlerimiz saldırıya uğramasın. Türk ve İslam düşmanları gözlerini kan bürümüşçesine kötülük saçıyor, kan döküyor, barbarlıkta sınır ve eşik tanımıyorlar. Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Cuma Namazı esnasında iki camiye düzenlenen terörist saldırıda sayıları elliye ulaşan kişi hayatını kaybetmiş, bir o kadarı da yaralanmıştır. Tablo korkunçtur ve tablo insanlık vicdanını harap etmiş, hüsrana sürüklemiştir. Camilerimize kast eden, Müslümanlara acımasızca ölüm yağdıran teröristin tam bir Türk ve Türkiye düşmanı olduğu, özellikle sosyal medyasından kudurmuş gibi ülkemize yönelik tehditler savurduğu bellidir, belgelidir, deşifre edilmiş hali bilinmektedir.

Katil(ler) ile yardım ve yataklık yapan mihrakların dökülen kanların bedelini ödemeleri adalet ve insanlık adına derhal sağlanmalıdır. Yeni Zelenda Hükümeti bu kapsamda birinci derecede sorumludur. Irkçılığın geldiği aşama korkunç seviyelerdedir. Türk ve İslam değerlerini hedef alan teröristlerin karanlık emelleri alarm verici düzeydedir. Ümit ederim ki, ülkemizde inançlarımızla alay edip karalamaya teşebbüs eden çevreler mezkur terör saldırısından ders alır, sonuç çıkartır. Yeni Zelenda’daki hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Teröristlerin, arkalarında duran güçlerin bütün sinsi planlarının ortaya çıkarılmasını, insanlık vicdanıyla paylaşılmasını temenni ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Unutulmasın ki, “Allah Bes, Baki Hevestir.” “Galip Olan Yalnızca Allah’tır.” Kaderin üstünde bir kader, hesabın üstünde de bir hesap vardır. Cuma’mız mübarek olsun; Allah, zalimlere, hainlere, Türk ve İslam düşmanlarına niyaz ederim ki, fırsat vermesin.''

DAVUTOĞLU: YAŞANANLAR BATI’DA YÜKSELEN İSLAM DÜŞMANLIĞININ SONUCUDUR

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşananların İslam düşmanlığına Batı’nın suskun kalmasının bir sonucu olduğuna dikkat çekti. Davutoğlu şunları söyledi; “Yeni Zelanda’da hayatını kaybeden kardeşlerime rahmet diliyorum. Başta aileleri, sevenleri ve Yeni Zelanda Müslümanları olmak üzere tüm İslam âleminin başı sağolsun. Batı dünyası kendi içindeki beyaz ırkçılıkla, faşist damarla yüzleşmedikçe; siyasi liderlerin ve basının ikiyüzlülüğü ve örtülü/açık desteği sürdükçe benzeri acıların yaşanması ne yazık ki kaçınılmaz. Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında işlenen barbar katliam bir kaç radikalin istisnai cinayeti olarak görülemez. Yaşananlar Batı’da yükselen ırkçılığın, İslam düşmanlığının ve bunlara liderler ve medya tarafından sessiz kalınmasının acı bir sonucudur.”

AB: İBADETHANELERE YAPILAN SALDIRILAR HEPİMİZE YAPILMIŞ SAYILIR

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini Yeni Zelanda'daki terör saldırılarına ilişkin, "Yeni Zelanda'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. İbadethanelere yapılan saldırılar hepimize yapılmış sayılır." ifadesini kullandı. AB'nin Yeni Zelanda'yla tam dayanışma içinde olduğunu kaydeden Mogherini, bu zor dönemde terörle mücadele dahil her alanda iş birliğini artırmaya hazır olduklarını belirtti. Mogherini, "Bu tür saldırılar tüm uluslararası toplumla birlikte küresel sorunlar olan terörizm, aşırıcılık ve nefretle mücadele kararlılığımızı artırıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"IRKÇI NEFRET MASUMLARI HEDEF ALDI"

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ise Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak, "Christchurch'teki hain saldırı hiçbir zaman Yeni Zelanda'nın hoşgörülü ve ılımlı tutumuna zarar veremeyecektir." ifadesini kullandı. Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani de "Yeni Zelanda'daki terör saldırılarından gelen görüntüler karşısında insanın nutku tutuluyor. Irkçı nefret ve çılgınlık, camide ibadet eden masumları hedef aldı." açıklamasında bulundu.

YENİ ZELANDA SENATÖRÜNDEN ALÇAKÇA AÇIKLAMA

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde Brenton Tarrant isimli terörist tarafından en az 49 Müslüman'ın şehid edildiği terör saldırısının ardından açıklama yapan Yeni Zelanda’nın Queensland Senatörü Fraser Anning, İslâm dini ve Peygamberimiz hakkında çirkin ifadeler kullanarak, “İslâm, faşizmle denk bir dindir. Bu örnekte Müslümanların katil pozisyonunda bulunmaması, kendilerini suçsuz yapmaz.” ifadelerini kullandı.

 "AÇIK OLALIM" DİYE BAŞLAYIP, İSLAM'A NEFRET KUSTU

Cuma vakti bir camiye otomatik silahlarla saldırılması sonucu en az 49 kişinin hayatını kaybetmesine, 20’den fazla kişinin de yaralanmasına sebep olan terör saldırısını “Avustralya ve Yeni Zelanda’da artan Müslüman varlığıyla” açıklayan Senatör Anning, “Açık olalım, genelde katil olmalarına rağmen bugünün kurbanları Müslümanlardır. İslâm inancı başlı başına altıncı yüzyıldaki despot bir dini liderin şiddet ideolojisinden ibarettir.” gibi sözleriyle İslâm ve Peygamberimiz (S.A.V) hakkında hadsiz ifadeler kullandı.

"KATLEDİLMİŞ OLMALARI MÜSLÜMANLARI SUÇSUZ YAPMAZ"

İslâm’ın diğer dinler gibi olmadığını ve faşizmle denk bir yerde bulunduğu gibi ahlaksız açıklamalarda bulunan Yeni Zelanda Senatörü Anning, “İslâm dinine mensup olanların bugünkü saldırıda katil pozisyonunda bulunmamaları, kendilerini suçsuz yapmaz.” ifadelerini kullandı. Çirkin sözlerini tamamlamadan önce İncil’den de bir alıntı yapan Senatör Anning, “Silah kuşananlar, silahla öldürülmelidir. Şiddet dinine mensup olan ve bizi öldüreceğini söyleyenler, birisi çıkıp da kendilerini kendi sözleriyle vurunca şaşırmamalıdır.” pasajını paylaştı.

"Saldırı haçlı teröristlerinin organize bir saldırısıdır"

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından Yeni Zelanda'daki cami saldırılarına ilişkin yapılan basın açıklamasında, saldırının bir cinnet hali değil; haçlı teröristlerinin planlı, organize bir saldırısı olduğu vurgulandı.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen ve onlarca Müslümanın şehid olduğu ve yaralandığı saldırıyı telin amaçlı kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Ulu Camii'de kılınan Cuma namazı sonrası yapılan basın açıklamasına kentteki siyasi parti ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Basın açıklaması öncesinde saldırıda şehid Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi adına Muzaffer Beber okudu. Açıklamasına, "Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır. " (Bakara 114) ile "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez. " (Mâide Sûresi 51) ayetleriyle başlayan Beber, İslam düşmanlarının sürekli olarak Müslümanların kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kustuklarını belirtti. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı görev bilenlerin, bu defa Yeni Zelanda'da Müslümanları hedef aldığını söyleyen Beber, "Dünya'nın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'dan gelen haber, 'haçlı terörü'nün geldiği boyutları da gözler önüne serdi."

BATI'DA ACIMASIZCA KARDEŞLERİMİZİN KANINI AKITMAKTADIRLAR

Cuma namazı esnasında iki camiye düzenlenen saldırıda şu ana kadar 49 Müslümanın şehid olduğunu hatırlatan Beber, "Onlarca Müslümanın da yaralandığı bu olayın adı 'terörizmdir'. Bu bir cinnet hali değil, haçlı teröristlerinin planlı, organize bir saldırısıdır. Geçmişten günümüze İslami değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı barbarlıkla Müslümanlara saldırmıştır. Bu saldırı İslam düşmanlığının dışa vurmuş halidir. Bir taraftan emperyal devletler topraklarımızı işgal ederken, öte taraftan onların beslemeleri de Batı'da acımasızca kardeşlerimizin kanını akıtmaktadırlar." ifadelerini kullandı. Beber, şunları söyledi: "Yaşanan bu son vahşet, söz konusu Müslümanlar olunca Batılı ülkelerinin nasıl bir ikiyüzlülük sergilediklerinin göstergesidir. Son yıllarda Avrupa'da Müslümanlara yönelik artan saldırılar, özellikle tesettürlü kadınların, camilerin hedef alınması bugüne gelineceğinin göstergesiydi. Bu terör saldırısında önceden önlem almayan, Müslümanlara yönelik saldırılarda caydırıcı cezalar uygulamayan Batılı devletler de sorumludur. Onlar, İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar, ama bu hedeflerinde asla ulaşamayacaklardır." "Buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz." diyen Beber, "Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve onun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescitleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz. Ne haçlı terörüne ne siyonist teröre geçit vermeyeceğiz." dedi. Beber, "Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırısında şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehidlerin aileleri olmak üzere tüm İslam ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 

Terörist saldırı Hollanda’da tel’in edildi

Dan Haag - Yeni Zellanda’da Cuma namazında ırkçı faşistlerce şehid edilen Müslümanlar için Hollanda’nın Dan Haag şehrinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Dan Haag Hicret Camii’nde kılınan Gıyabi cenaze namazı öncesi katliam lanetlendi ve gerçekleştirilen bu saldırının bir dine mal edilmemesine vurgu yapıldı. Avrupa’da yaşayan Müslümanların bu saldırıdan dolayı beraberinde yaşadıkları bu toplumdaki diğer din mensuplarına bir tepkiselliğe de yol açmaması gerektiği dile getirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir