• DOLAR 32.506
  • EURO 34.57
  • ALTIN 2499.016
  • ...
İranlı Ziyaretçiler Raporu yayınlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'a gelen İranlı turistlerin yaptıkları harcamaların, kentteki hizmetlerden memnuniyet düzeylerinin ve beklentilerinin belirlenmesine yönelik olarak "İranlı Ziyaretçilerin Van Ekonomisine Katkısı ve Beklentileri Araştırması" projesi hayata geçirildi.

Son yıllarda kenti ziyaret eden İranlı turist sayısında önemli ölçüde artışlar yaşanması, 2017 yılında Van sınırları içerisinde bulunan gümrük kapılarından yüzde 99,8'i İranlı olmak üzere toplam 421 bin 977 yabancı turistin Van'ı ziyaret etmesi, 2017 yılında İranlı turist sayısında görülen artışla birlikte Van ekonomisinde ve Van'ın sosyal hayatında gözle görülür bir canlanma yaşanması ve bu canlanmanın ulusal ve yerel basının da ilgi odağı haline gelmesi neticesinde karar alıcılar ve tüm ilgili paydaşlar için gerekli olan bilimsel ve istatistiki verilerin derlenmesi amacıyla Van'a gelen İranlı ziyaretçilerin sosyo-ekonomik profillerini görmek, Van ekonomisine katkılarını hesaplamak ve şehirden memnuniyet düzeylerini ve beklentilerini belirlemek üzere bir saha çalışması yapılması yapıldı.

Araştırma kapsamında, 2018 yılında nisan, haziran, eylül ve kasım olmak üzere 4 dönem halinde, Van'ı ziyaret ettikten sonra Kapı köy Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan 15 yaş ve üzeri İranlı turistlerle yüz yüze görüşme yöntemiyle 1. dönem 877, 2. dönem 522, 3. dönem 629 ve 4. dönem 477 olmak üzere toplam 2 bin 505 anket gerçekleştirildi ve böylece cevap veren kişilerin birlikte seyahat ettiği kişilerle birlikte 6 bin 148 kişinin verilerine ulaşıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir