• DOLAR 32.552
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2428.49
  • ...
"Şer güçler ittifak halinde İslam beldelerine saldırmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Öğrenci Konseyi tarafından Yeni Zelanda'da cuma namazı sonrasında cami cemaatine yönelik yapılan ve 49 Müslümanın şehid edildiği silahlı saldırıları lanetlemek için bir basın açıklaması düzenlendi.

Öte yandan cuma namazı sonrasında saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Basın açıklamasında, şer güçlerin ittifak halinde İslam beldelerine saldırdığı vurgulandı.

MŞÜ Camisi önünde yapılan basın açıklamasına akademisyen ve öğrenciler katıldı. MŞÜ Öğrenci Konseyi adına basın açıklamasını Veysel Hansu okudu.

Saldırıdan çok fazla insanın etkilendiğini ve henüz hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilemediğini belirten Hansu, "Camilerin etrafına yerleştirilmiş bombalar ve bomba yüklü araçlar bulundu ve Allah'a hamdolsun ki bu bombalar imha edildi. Alçak terörist, bir de Müslümanları hedef alan 87 sayfalık manifesto yayınladı. Manifestoda, 'Türkiye'den Avrupa'ya giden Müslümanların Avrupa'dan tamamen söküleceği ve İstanbul'daki bütün camilerin yıkılarak, Ayasofya'nın kiliseye çevrileceği' ifade edildi." dedi.

Batılı devletlerin her zaman olduğu gibi Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılara karşı üç maymunu oynayacaklarını söyleyen Hansu, "Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde camilere saldıranlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu söyledi. Peki, bu saldırganın terörist olarak tanımlanacağını Batılılardan bekleyebilir miyiz? Yoksa onların gözünde teröristler sadece Müslümanlardan mıdır? Daha önce Müslümanlara saldırılar düzenleyenlere nasıl terörist demedilerse saldırganları 'ruh hastası' gördülerse bunda da durum farklı olmayacaktır. Batılılar! Bilin ki sizin terör konusundaki ikiyüzlü tavrınızın artık çok iyi biliyoruz! Bugün İslam ümmeti üzerinde oynanan satrancın ne boyutlara vardığının bilincinde olmamız ve zulme, tuğyana karşı dinamizmimizi korumamız kaçınılmazdır. Bu açıdan duyarlılığımızı korumalı ve güçlendirmeliyiz. Gevşeklik gösterirsek Allah'ın yardımını umamaz hale geliriz. Zira Allah'ın yardımı, 'kendini olumlu yönde değiştiren' toplumlar için söz konusudur. Şer güçler ittifak halinde İslam beldelerine saldırmaktadır. Eğer bizler bu saldırılara karşı yekvücut olup direnmezsek şeytanın hilesine boyun eğmiş oluruz." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir