• DOLAR 32.593
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2508.273
  • ...
​Ankara'da Yeni Zelanda'da şehid olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

14-17 Mart 2019 tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam'da yapılan 2. İşadamları toplantısı kapsamında bir araya gelen Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında Cuma namazı esnasında şehid edilen 49 kişi için gıyabi cenaze namazı kılarak bir basın açıklaması düzenledi.

Cuma namazının ardından Mahmut Kılınç tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrasında HAKSİAD adına basın açıklamasını HAKSİAD İstanbul İl Başkanı Şeyhmus Korkmaz okudu.

"Allah'ın mescitleri içinde, Allah'ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır." (Bakara 114) ayeti ile başlayan basın açıklamasında, "Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları İslam'a ve İslam'ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler en aşağılık bir biçimde İslam'a ve İslami değerlere saldırmaktadır." dedi.

"Dünya'nın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'dan gelen haberler Müslümanları kahredecek derecededir." diyen Korkmaz, şöyle devam etti:

"Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, cuma namazı esnasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda, onlarca kişi hayatını kaybetti ve onlarcası da yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren cani bütün bu katliamı dünyanın gözü önünde sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile gerçekleştirdi. Geçmişten günümüze değin İslami değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı küstah cesaretle Müslümanlara saldırmıştır. Dünya'nın neresinde olursa olsun bu tür saldırıların gerçekleşmesinin en temel sebeplerinden biri idarecilerin İslamofobi çalışmalarına göz yummalarıdır. İslam'a ve onun kutsallarına yapılan saldırılar 'özgürlük' çerçevesinde değerlendirildiği müddetçe bu tür saldırılar devam edecektir."

HAKSİAD olarak Müslümanlara karşı yapılan bu hunharca katliamı şiddetle kınadıklarını dile getiren Korkmaz, son olarak "Mescitlerimize korka korka girmesi gereken zalimler İslamofobi destekçilerinin verdiği cesaretle elinde otomatik silahlarla mescitlerimize girmiş en az 49 kardeşimizi şehid etmiştir. Biz HAKSİAD olarak Müslümanlara karşı yapılan bu hunharca katliamı şiddetle kınıyoruz. Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırısında şehid olan kardeşlerimizin şahadetlerini tebrik ediyor, başta şehitlerin aileleri olmak üzere tüm İslam ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir