• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
Fatih Camii'nde Yeni Zelanda Protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mazlum Der  TÜGVA ve HÜDA PAR tabanları ile cami cemaatinin destek verdiği basın açıklamasında Yeni Zelanda'ki haçlı saldırısı lanetlendi.

Farklı STK’ların okuduğu basın açıklamalarındaki ortak mesaj Yeni Zelanda’da Nur Camiine yapılan saldırı idi.

İşte HÜDA PAR’ın basına okunan metni:

Bismillahirrahmanirrahim

“Allah’ın mescitleri içinde, Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır? İşte o zalimler yok mu, onların bu mescitlere korka korka girmekten başka hakları yoktur. Bunları yapan o zalimlere, dünyada büyük bir felaket ve mahrumiyet, ahirette de büyük bir azap vardır.” (Bakara: 114)

Gün geçmiyor ki, İslam düşmanları İslam’a ve İslam’ın kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasınlar. Ellerine geçen her fırsatta Müslümanlara saldırmayı şiar edinenler en aşağılık bir biçimde İslam’a ve İslami değerlere saldırmaktadır.

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'dan gelen haberler Müslümanları kahredecek derecededir.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde, cuma namazı esnasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda, onlarca kardeşimiz şehid edildi ve onlarcası da yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren caniler bu katliamı bütün dünyanın gözü önünde sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın ile gerçekleştirdi.

Geçmişten günümüze değin İslam’i değerleri hiçe sayan, İslam'a ve onun kutsallarına her türlü saldırıyı gerçekleştirenler bugün yine aynı küstahlıkla Müslümanlara saldırmıştır.

Dünya'nın neresinde olursa olsun bu tür saldırıların gerçekleşmesinin en temel sebeplerinden biri idarecilerin İslamafobi çalışmalarına göz yummalarıdır. İslam'a ve onun kutsallarına yapılan saldırılar “özgürlük” çerçevesinde değerlendirildiği müddetçe bu tür saldırılar devam edecektir.

Mescidlerimize korka korka girmesi gereken zalimler İslamafobi destekçilerinin verdiği cesaretle ellerindeki otomatik silahlarla mescidlerimize girmiş, en az 40 kardeşimizi şehid etmişlerdir.

İslami şiar edinen mazlum ve mustazaf milletler tarih boyunca hep aynı zalimliklerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte Silvan'ın Susa köyünde Cami yarenlerini şehit edenlerin, Filistin'de El Halil camisine yapılan siyonist saldırının, Afganistan'da katil ABD'nin cami saldırılarının ve Suriye'de katil Esed ile işbirlikçilerinin camilere olan saldırılarının ve yine siyonistlerin Mescidi Aksa'ya her gün yaptıkları çirkefliklerin amaç ve gayesi ne ise bugün Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde katliamı gerçekleştirenlerin amacı da aynıdır.

Onlar, İslam'ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar ama buradan tüm müstekbirlere bir daha sesleniyoruz: “Son bir fert kalıncaya kadar İslam'a ve O’nun kutsallarına kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız. Sizin yıkmak için her türlü fırsatı denediğiniz yeryüzündeki mescidleri canımız pahasına da olsa koruyup imar edeceğiz.

Bu vesileyle Yeni Zelanda'da meydana gelen saldırıda şehit olan kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor, başta şehidlerin aileleri olmak üzere tüm İslam Ümmetine taziyelerimizi sunuyoruz.

                                                                                                                               HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı

iŞTE BASIN AÇIKLAMASINDAN BİR KAÇ KARE...

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir