• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
“Emperyalizm dünyayı İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnisyatifi, Yeni Zelanda’da Müslümanlara karşı yapılan terör saldırısına tepki göstermek için basın açıklaması ve gıyabi cenaze namazı tertip etti.

Kılınan cenaze namazının ardından basın açıklamasını inisiyatif adına Emrah Bozkaya okudu.

Yeni Zelanda’da Al Noor ve Linwood camilerine yapılan terör saldırılarını kınayan Haşimoğlu, "Bu sabah aldığımız bir haberle daha sarsıldık. Yeni Zelanda’daki Al Noor ve Linwood camilerine Cuma namazı esnasında silahlı saldırı düzenlendiğini ve bu saldırıda çok sayıda şehidimiz ve yaralımız olduğunu öğrendik. 104 yıl önce İngiliz emperyalizmi, ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale’ye yığdı. Bugün de kültür emperyalizmi İslamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam’a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda’daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobiyi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehidlerimize Allah Teala’dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Ezanın, inananlara, kula kulluk etmeye yeltenmeyi aklının ucundan dahî geçirmeden evvel devreye girerek, haklı oldukları takdirde onlara tüm dünyayı karşılarına alacak gücü bahşeden bir çağrı olduğunu ifade eden Haşimoğlu, "Ezan, Mekke'nin, Horasan'ın, Semerkand'ın, Buhara'nın, Bağdat'ın, Irak'ın, Mısır'ın, Suriye'nin, Kosova'nın, Bosna'nın, Endülüs'ün, Gırnata'nın, İstanbul'un ve Kırım'ın fetih müjdecisidir. Ezan, dünyanın her yerinden mazlumların tek silahı, tutsak İhvân'ın özgürlük türküsü; ezan, bu dünyanın çakılı manevî çivisi ve tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezana yapılan saygısızlık, bu duygu ve düşüncelerimiz göz önünde bulundurulduğunda açık bir şekilde görüleceği üzere, asla ve kat'â kabul edilebilir değildir. Bu toprakların mayası olan ezânımıza yapılan saygısızlığın anlaşılır bir tarafı yoktur." dedi.

Mescid-i Aksa’da siyonist askerlerin Müslümanlara yönelik baskı ve saldırılarına değinen Haşimoğlu, "Aynı şekilde; en ufak zerresinde bir acı olduğunda tâ içten hissettiğimiz Mescid-i Aksa'mızda bir vakit ezanın okunmadığını, nefesimizin kesilmesiyle öğrenmiş olduk. Ardından, bebek katili Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımız'a 'Diktatör' ifadesi ile aşağılık bir şekilde yüklenmesi, öfkemizi körükledi. Eli kanlı israil terör devletinin bu pervasız tutumunun diplomatik ve sosyal açılardan karşılığı elbet olacaktır. Bu adımların kararlılıkla atılması hususunda devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Gözbebeğimiz Mescid-i Aksa'mızın durumunu da yakından takip ediyor, atılan her bir taşın evvelinde ve sonrasında o ruhu iliklerimize dek hissediyoruz." ifadelerini kullandı. (İrfan Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir