• DOLAR 32.499
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2488.296
  • ...
Batman'da STK'lar Yeni Zelanda'daki katliamı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camide gerçekleştirilen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği 20'si ağır 48 kişinin yaralandığı katliama tepki göstermek amacıyla Cuma namazının ardından Su Parkı önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından önce kentteki camilerde Cuma namazının ardından Yeni Zelanda'daki camilerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ardından yapılan basın açıklamasını platform adına okuyan Ramazan Çelikal, Yeni Zelanda'da Müslümanlara yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Çelikal, "Bu mübarek günde Yeni Zelanda'daki Müslüman kardeşlerimizden çok acı bir haber geldi! Christchurch kentinin En-Nur Camii'ndeki Müslümanlara silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında cuma namazı için 200 kişi bulunan camilerde 49 kardeşimiz şehit ve çoğunun ağır olduğu 48 kardeşimiz yaralanmıştır. Camiye saldırıyı Facebook'ta canlı yayınlayan alçak saldırganın, görüntülerde camiye girerek cemaati taradığı, bu esnada müzik dinlediği ve 5 silah kullandığı, silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği görülüyor. Alçak terörist, bir de Müslümanları hedef alan 87 sayfalık manifesto yayınladı. Manifestoda Türkiye'den Avrupa'ya giden Müslümanların Avrupa'dan tamamen söküleceği ve İstanbul'daki bütün camilerin yıkılarak, Ayasofya'nın kiliseye çevrileceği ifade edildi." dedi.

"Batılılar sizin ikiyüzlü tavrınızı çok iyi biliyoruz"

Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılara sessiz kalan Batı'ya tepki gösteren Çelikal, "Avustralya Başbakanı, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde camilere saldıranlardan birinin Avustralya vatandaşı olduğunu söyledi. Peki, bu saldırganın terörist olarak tanımlanacağını Batılılardan bekleyebilir miyiz? Yoksa onların gözünde teröristler sadece Müslümanlardan mıdır? Daha önce Müslümanlara saldırılar düzenleyenlere nasıl terörist demedilerse saldırganları 'ruh hastası' gördülerse bunda da durum farklı olmayacaktır. Batılılar bilin ki sizin terör konusundaki ikiyüzlü tavrınızı artık çok iyi biliyoruz. Uyumuyoruz, farkındayız." diye konuştu.

Konuşmasının devamında Çelikal şunları söyledi: "Dünyada uzunca bir süredir yükselişi seyredilen ve hatta teşvik edilen İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır. Dünya egemenlerince beslenen bu düşmanlığın vardığı noktaları artık hepimiz apaçık görmekteyiz. Bu acıların ümmetin birbiriyle uğraşıp gücünü tüketmesi körlüğünden uzaklaşmasına vesile olmasını diliyoruz."

"Yekvücut olup direnmezsek şeytanın hilesine boyun eğmiş oluruz"

Müslümanların birlik içinde olması gerektiğine işaret eden Çelikal, "Bugün İslam ümmeti üzerinde oynanan satrancın ne boyutlara vardığının bilincinde olmamız ve zulme, tuğyana karşı dinamizmimizi korumamız kaçınılmazdır. Gevşeklik gösterirsek Allah'ın yardımını umamaz hale geliriz. Zira Allah'ın yardımı, 'kendini olumlu yönde değiştiren' toplumlar için söz konusudur. Şer güçler ittifak halinde İslam beldelerine saldırmaktadır. Eğer bizler bu saldırılara karşı yekvücut olup direnmezsek şeytanın hilesine boyun eğmiş oluruz. Yeni Zelanda'da Nur Camii'ne ve orada ibadet etmekte olan Müslümanlara yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir