• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Avustralya Başkanından Senatörün açıklamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya Başbakanı Scott Morrison da basın toplantısı düzenleyerek açıklamada bulundu.

Morrison, "Gözaltına alınan saldırganlardan birinin Avustralya doğumlu bir vatandaş olduğunu doğrulayabilirim. Yeni Zelanda'nın aile üyeleri olarak üzgünüz, şoktayız, sarsılmış durumdayız, öfkeliyiz ve buradayız. Aşırı uçtakı sağ kanatlı bu terör saldırısını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

AVUSTRALYALI SENATÖRÜN AÇIKLAMALARINA MORRISON'DAN TEPKİ!

Avustralyalı Senatör Fraser Anning, Yeni Zelanda'nın göçmen politikasını eleştirdi. Avustralya Başbakanı Scott Morrison, sosyal medya hesabından Senatöre tepki gösterdi.

Senatör Fraser Anning

Avustrayalı Senatör Fraser Anning, "Toplumumuz içinde gerçekleştirilen her türlü şiddet eylemine karşıyım ve saldırganları kesinlikle kınıyorum, fakat bu tür bir saldırının savunulacak bir yanı olmasa da bugün gerçekleştirilen saldırı toplum içinde hem Avustralya'da hem Yeni Zelanda'da artan Müslüman nüfusuna karşı büyüyen korkunun bir göstergesidir. Her zamanki gibi sol görüşlü politikacılar ve medya bu saldırıyı silahlara yönelik yasalar ve aşırı milliyetçilik ile bağdaştıracaktır. Ancak, bu klişeleşmiş bir saçmalık. Bugün Yeni Zelanda sokaklarında yaşanan vahşetin nedeni radikal dincilere Yeni Zelanda'ya gelme izni veren 'göçmen programı'dır." ifadelerini kullandı.

Avustralyalı Senatör tarafından yapılan bu yorumlar sonrası, Avustralya Başbakanı Scott Morrison sosyal medya hesabından Senatöre tepki göstererek, Senatörün yaptığı yorumları 'iğrenç' bulduğunu ve bu tarz görüşlerin ne Avustralya'da ne de Avustralya Parlamentosu'nda bir yeri olmadığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir