• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak’ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bulunan Şeyh Zeki Kız Kur’an Kursu'na giden çocuklar, bir yandan dini eğitim görürken, bir yandan da sosyal ve kültürel etkinliklerle güzel vakit geçirme fırsatı buluyor.

Kur'an-ı Kerim, ilmihal, siyer, tefsir, fıkıh ve değerler eğitimi alan 28 öğrenci, geriye kalan vakitlerinde; masa tenisi, denge oyunu ve zekâ oyunlarının yanı sıra şehir içi ve şehir dışı gezilerle beraber çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor. Eğlenerek öğrenen çocukların sevinçleri yüzlerine yansıyor.

Kurs öğreticisi Nesibe Sevinik tarafından psikolojik danışmanlık da gören öğrenciler, okulda veya aile içi bir sorun yaşadığı zaman çözüm arama fırsatını yakalamış oluyor. Çocukları eğlendirerek dinlerini öğrettiklerini belirten Sevinik, ebeveynlere çocuklarını Kur’an Kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu. Öğrencilerle beraber farklı etkinlikler yaptıklarını ifade eden Sevinik, yardımseverlik duygusunu çocuklara aşılamak için yardıma muhtaç ailelere etkinlik yaptıklarını söyledi.

Sevinik, “Öğrencilerimizin annelerini ve ablalarını mezun ettik. Sıra onlara geçti, onları da mezun etmeye çalışıyoruz. Bizim diğer Kur'an kurslarından farkımız var. Farklarımızdan bir tanesi de çok etkinlik yapıyoruz. Şehir içi ve şehir dışı gezilerimiz oluyor, Kur'an kursumuzda birçok etkinliklerimiz oluyor; masa tenisi, denge oyunu ve zekâ oyunlarını yapıyoruz. Bizim kendi öğrencilerimizle yaptığımız daha farklı etkinlikler de oluyor. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizin velilerini ziyaret edip, kendimizce bir şeyler toparlayıp götürdük. En azından paylaşmayı ve yardımlaşmayı bu vesileyle öğrenmiş olduk. Etkinliklerimizde şunlar var; Kur'an’ı Kerim, temel dini bilgiler, Siyer-i Nebi, ahlak, itikat, ibadet mahreç ve tecvit gibi konularımızın dışında bir de İşaret dilini de ekledik. Burada öğrencilerimizle işaret diline başladık, harfleri ve sayıları ona kadar öğrendik. Yani onların zekâsına göre çok iyi ilerledik.” dedi.

"Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir"

Cizre Müftülüğünün hemen hemen her mahallede Kur’an kursu açtığını, ebeveynlere çocuklarını bu kurslara göndermeleri çağrısında bulunan Sevinik,“Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.’ hadisi şerifi ile biz bu kutsal yola başladık. Cizre müftülüğümüz hemen hemen her mahallede Kur'an kurslarını açmıştır. Bizim velilerden isteğimiz şudur; çocuklarınızı muhakkak Kur'an kurslarına göndersinler. Bilmeyen annelerin de muhakkak gelmeleri gerekiyor. Çünkü sadece Kur'an-ı Kerim dersini vermiyoruz, aynı zamanda dini sohbetleri, güncel konuları ele alıyoruz. İlmihal, Siyer- Nebi ve hanım sahabeler konularını da işliyoruz.” ifadelerini kullandı

Kurtuluşun Kur’an’ı Kerim’de olduğunu, eskiye göre Kur'an kurslarına rağbetin arttığını vurgulayan Sevinik, “Her yerde imkân var artık, Kur'an kursuna gidemiyorum bana uzak diye bir durum yok. Çok şükür müftülüğümüz de iyi çalışıyor bu konuda. Çocuklarımızla dini eğitimlerimizi devam ettiriyoruz. Okul, sadece dini eğitim vermediği için muhakkak eksiklikleri oluyor. Burada o eksiklikleri tamamlıyoruz. Aynı zamanda eğlenerek öğreniyoruz. Yani çağımızda Kur’an’a sarılan kurtuluyor. Kurtuluş Kur’an’dadır diyoruz.” şeklinde konuştu

Kur’an Kursuna gelip Elif Ba’yı öğrenerek Kur’an’ı Kerim’ geçen Gazel Değer, burada olmaktan mutlu olduğunu anlattı.

Okulda öğrendiği dini bilgilerin yetersiz olduğunu, bunu Kur’an kursuna gelerek giderdiğini söyleyen Zehra Pürnek, Kur’an’ı Kerim’in yanı sıra işitme engellileri anlamak için de işaret diline başladıklarını vurguladı. (Ahmet Uçar – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir