• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Mardin'de dördüz bebek dünyaya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin merkez Artuklu ilçesinde ikamet eden ve geçen yıl evlenen Kesre Özer Akman ile İsmail Akman çiftinin ikisi kız ikisi erkek dördüz bebekleri dünyaya geldi.

Doktorlar, kuvözde tutularak desteklenen dördüzlerin durumunun iyiye gittiğini ve bir haftaya taburcu edileceklerini belirtirken anne Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, dördüzlerinin sağlıklı dünyaya gelmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

"Heyecandan uyuyamıyorum"

20 Haziran 2018'de evlendiklerini, ilk gebeliğinde henüz 2 aylıkken bebeklerin dördüz olacağını öğrendiklerini aktaran Anne Özer, "Dört çocuk sahibi oldum, çok şükür Allah'ıma. Henüz isimlerini düşünmedik. 3 gündür heyecandan uyuyamıyordum. Dördüz olacağı 2 aylıkken belli oldu. Baya bir şoka girmiştik eşimle." dedi.

Maddi durumlarının iyi olmadığı için destek beklediklerini ifade eden Özer, "Eşim günü birlik işlerde çalışıyor. İş olsa çalışır olmadığında çalışmıyor. Dördüzümüz oldu, büyütmek çok zor. Valimizden Cumhurbaşkanımızdan hayırseverlerden yardım bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Özer, doktorları Uzm. Dr. Şahin Önen'e ve hastane yönetimine destekleri için teşekkür etti.

"En büyüğü bin 400 gram en küçüğü bin 100 gram"

Yeni Doğan Yoğun Bakım Uzmanı Uz. Dr. Güzide Kurt'ta bebeklerin sağlık durumlarının daha iyiye gittiğini ifade etti.

Bölgede çok nadir görülen bir doğum gerçekleştirdiklerini kaydeden Kurt, "31'inci gebelik haftasında hastanemizde dördüzlerini dünyaya getirdi. Rahat bir doğum oldu. En büyüğü bin 400 gram en küçüğü bin 100 gram, 2'si kız ikisi erkek 4 tane nur topu gibi bebişlerimiz oldu. Şu anda solunum cihazına bağlılar, erken doğdukları için akciğerleri tam gelişmemiş destekliyoruz, iyi olacaklar inşallah."

"Bir hafta içinde taburcu edilecekler"

Hastane Halkla İlişkiler Müdürü Sadettin Ersöz, ailenin maddi durumu iyi olmadığı için hastane olarak aileye destek vererek herhangi bir ücret almadıklarını aktararak, bir hafta içinde anne ve dördüz bebeklerin taburcu edileceğini belirtti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir