• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgalci teröristler kapıları açmak zorunda kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist çetelerin dün Mescid-i Aksa'ya yaptıkları saldırı ve ardından Mescid'in kapılarını kapatmaları, Filistin genelinde sert tepkilere neden oldu. Siyonistler, gelen tepkiler üzerine kapıları bugün tekrar açmak zorunda kaldı.

İşgalciler tarafından Mescid-i Aksa'da okunması engellenen ezan da bu sabah okunmaya başlandı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, "Tehlike açıktır. Siyonistlerin Mescid-i Aksa üzerinde yeni emelleri var. Birçok planları olduğunu, bunu zamana ve mekâna yaydıklarını açıkça görüyoruz. Amaçları Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmektir. Tabi bu açık ve net bir şekilde kabul edilmeyecektir. Mescid-i Aksa tümüyle bir parçadır. Bölünemez. Tümüyle Allah'ın İslami olarak kıldığı şeklini temsil eder. Biz de Allah'ın aldığı bu karara sıkı sıkıya bağlıyız." şeklinde konuştu.

Siyonist işgalciler dün, kendilerine ait bir polis karakolunda yangın çıkması sonrası El-Aksa Camii kapılarını kapatmış ve bu durum Kudüs halkının büyük tepkisine neden olmuştu.

Siyonist çeteler kadın, erkek ve sağlık personeline saldırmış, bazı Filistinlileri de alıkoymuştu. İşgalciler bununla da yetinmemiş Aksa Camii’ni tamamen kapatmış ve ezan okunmasını yasaklamıştı. (Zeyd Varol-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir