• DOLAR 32.592
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2510.01
  • ...
Venezuela elektriğe tekrar kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın muhalefet lideri Juan Guaido'yu, Venezuela devlet başkanı Maduro'nun yerine 'geçici devlet başkanı' olarak tanımasının ardından ülkede, siyasi kriz büyüdükçe büyüdü ve ülke adeta çıkmaza sürüklendi.

ABD'NİN DESTEKLEDİĞİ GUAİDO HENÜZ İSTEDİĞİNİ ALAMADI
Bu olayın hemen ardından Maduro, Guaido'ya görevini kaptırmamak için askeri tatbikatlar gerçekleştirse de Guaido, Maduro'yu devirmek için halkı sokaklara davet etti. Ancak henüz başarılı olamadı.

VENEZUELA'DA KRİZ
Maduro'nun görevinden ayrılmasını sağlamak isteyenler ise ülkeyi çıkmaza sürüklemekten geri durmuyor. Bu nedenle ülkede sürekli bir kriz yaşanıyor. Bu kez de Venezuela, bir haftayı aşkın bir süredir ise elektrik kesintileriyle mücadele içinde.

YİYECEK VE SU SIKINTISI ÇEKİLİYOR
Elektrik kesintisi nedeniyle ülkede yağmalamalar ve hırsızlık olayları yaşandı. Hatta halk, Venezuela'da yiyecek ve su bulmada o kadar zorlandı ki, atık sularının aktığı Guaire Nehri'ne giderek buradan evlerine su takviyesi yaptı.

MADURO YAŞANANLARDAN ABD'Yİ SORUMLU TUTTU
Maduro, ülkesinde yaşanan elektrik kesintisinin ABD'nin, siber saldırısı nedeniyle meydana geldiğini açıklamış ve ellerinde bazı kanıtları olduğunu dile getirmişti.

ELEKTRİK HİZMETLERİ RESTORE EDİLDİ
Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez'in bugün yaptığı açıklamada, neredeyse 7 gündür süren yoğun kesintilerin ardından elektrik hizmetlerinin restore edildiğini söyledi.

ELEKTRİK HİZMETİ ARTIK VERİLİYOR
Ülkede elektrik hizmetinin yüzde 100’e yakın oranda sağlandığını ifade eden Rodriguez, 'yerel sabotaj’ sebebiyle bazı bölgelerde arızaların ve kesintilerin olduğunu belirtti.

OKULLAR 24 SAAT DAHA KAPALI KALACAK
Rodriguez, iş yerlerinin bugünden itibaren açılabileceğini duyururken, “Devlet Başkanı Nicolas Maduro, çalışma etkinliklerinin devam etmesine karar verdi.” dedi.

Rodriguez, aynı zamanda okulların, 24 saat daha tatil olduğunu açıkladı. Ayrıca, kesintiler yüzünden ciddi şekilde etkilenen su hizmetlerinin de yüzde 70 ila yüzde 80 arasında geri kazanıldığını söyledi.

ASKERİ TATBİKATLAR YENİDEN BAŞLADI
Bakan Rodriguez, birkaç hafta boyunca devam eden askeri tatbikatların yeniden başlatıldığını duyurdu. Ordunun faaliyetlerinin elektrik ve su altyapısını korumaya odaklanacağını söyledi.

Öte yandan Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, kesintilerin, ABD’nin ülkesinin enerjisinin yüzde 80’inini sağlayan Guri Hidroelektrik Santrali'ne karşı yapılan ‘sibernetik ve elektromanyetik saldırılar’ yüzünden olduğunu savunuyor.

Kaynak: İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir