• DOLAR 32.514
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2475.501
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ankara Ticaret Odası (ATO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan "İstihdam Seferberliği 2019" programının, ATO üyelerine tanıtılması için seferber oldu.  "Burası Ankara, Burada İş Var" diyen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin genç nüfusunun ekonominin gücü olacağını söyledi. Baran, "İstihdama yönelik sağlanan destek tarihte eşi benzeri görülmemiş bir fırsattır. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanarak, seferberliğe katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.

HABERSİZ İŞLETME KALMASIN

157 bin ATO üyesinin, "İstihdam Seferberliği 2019" programı kapsamında sağlanan teşvik ve desteklerden haberdar olması için harekete geçen ATO, yazılı ve görsel haberler, sosyal medya kanalları, dijital mecralar, gazete ilanları, outdoor tv yayınları ve şehrin çeşitli bölgelerine asılan pankartlar ve bez afişlerle kampanyaya dair farkındalığı artırmaya çalışıyor. Kayıtlı üyelerinin cep telefonlarına SMS ve elektronik postalarına da bilgilendirme mesajları gönderen ATO, hizmet binasını da dev ilanlarla donatarak İstihdam Seferberliği'ne dikkat çekiyor.

DEVLET DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME MERKEZİ

ATO, ayrıca, "Hangi destekten yararlanabilirim? İşletmem için hangi destek daha uygun?" diye soran ATO üyelerinin devlet teşvik ve desteklerinden sağlıklı bir şekilde haberdar olabilmelerini sağlamak için Hizmet Binası'nda  "Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi"ni kurdu. İŞKUR ve KOSGEB uzmanlarının da periyodik olarak görev yaptığı bu merkezde ATO üyeleri, teşvik sağlayan kurumların teşvik ve destekleri hakkında detaylı bilgi alabildiği gibi, ihtiyaç halinde bu kurumlarla iletişime de geçebiliyor.

DEVLET DESTEKLERİ 2019 KİTABI

ATO, Başkent'teki üyelerinin istihdam destekleri başta olmak üzere devletin yatırım, üretim ve ihracata yönelik tüm destekleri hakkında bilgi alması için "Devlet Destekleri 2019" adıyla bir de kitap yayınladı. ATO üyeleri KOSGEB'den İş-Kur'a, Ticaret Bakanlığı'ndan TÜBİTAK'a kadar işletmelere destek sağlayan tüm kuruluşların destek ve teşviklerini tek bir yayında bulabiliyor.

TÜM İMKÂNLARIMIZI İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ İÇİN SEFERBER ETTİK

"Burası Türkiye Burada İş Var" kampanyasına yoğun ilgi olduğunu ve üyelerin destekler hakkında bilgilenmek istediğini belirten ATO Başkanı Baran, "Biz de ATO olarak tüm imkânlarımızı istihdam seferberliği için seferber ettik" dedi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı ve en büyük istihdam seferberliğinde; Devletin verdiği istihdam desteklerini ATO'nun 157 bin üyesinin her birine anlatmak için kapsamlı çalışma yürüttüklerini kaydeden ATO Başkanı Baran, "Ankara için hedefimiz, üye sayımızın üzerinde bir istihdam sağlamak. Şu ana kadar 5-6 bin civarında talep geldi. Bunlardan 4 bin kişiye ilave istihdam sağlandı. Talep her geçen gün katlanarak artıyor." dedi.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE DAVET

"İstihdam Seferberliği 2019" programı kapsamında, Nisan ayı sonuna kadar ilave her istihdam için, devlet tarafından ücret, vergi ve SGK primi gibi konularda sağlanacak desteğin reel sektör açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getiren ATO Başkanı Baran, "İstihdama yönelik sağlanan destek tarihte eşi benzeri görülmemiş bir fırsattır. Bütün üyelerimizi bu fırsattan yararlanarak, seferberliğe katılmaya davet ediyorum" dedi.