• DOLAR 32.569
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2433.265
  • ...
"Sağlık çalışanlarımızın hakları gözetilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni yönetim değişikliğine giden Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığından oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın ve yönetimini, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet karşıladı.

Batman’ın sağlık alanındaki sorun ve sıkıntılarının değerlendirildiği ziyarette konuşan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Batman'ın, Türkiye'de kamu yatak sayısı oranında en düşük il olduğunu anımsatarak, bunun Batman ili için üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Yalçın, "Sağlık-Sen olarak Batman’daki sağlık sorunlarının gündeme getirilmesi konusunda tüm kesimlerin desteğini talep ediyoruz. Geçen hafta da bir açıklamamız olmuştu. Batman maalesef kamu hastaneleri açısından son sırada yer alıyor. Bu bizim için çok üzücü ve rahatsız edici bir durumdur." dedi.

"Yeni hastane ihtiyacı karşılayacak şekilde revize edilmeli"

Batman’da yapılması planlanan 200 yataklı yeni devlet hastanesinin kentin ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden programa alınmasını isteyen Yalçın, "Yeni hastane projesinin mutlaka Batman’ın ihtiyacını karşılayacak şekilde revize edilmesi, en az 700-800 yatak kapasitesiyle projelendirilip, bunun yatırım programına alınmasını istiyoruz. Bu konuda HÜDA PAR’dan da destek istiyoruz." diye konuştu.

"Sıkıntılar sağlık çalışanlarını ve hastaları karşı karşıya getirmektedir"

Kamu hastanelerinin halkın ihtiyacını karşılayamadığına işaret eden Yalçın, "Artık Batman’daki hastaneler kapasite olarak fiziki anlamda yetersizin de ötesine geçmiştir. Mahşeri bir kalabalık, yetmeyen hasta odaları, alınamayan hekim sıraları gibi sıkıntılar sağlık çalışanlarını da ciddi anlamda yormakta, hırpalamaktadır. Bu sıkıntılar sağlık çalışanlarımızı hastalarla karşı karşıya getirmektedir. Sağlık çalışanları özveriyle çalışıyorlar; ama bu yoğun temponun altında ezilmekte, emeklerinin karşılığını alamamaktalar." ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ise sağlık çalışanlarının yıpranma paylarının verilip, özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Batman’da hastaneler yetersizdir"

Batman’da sağlık çalışanlarının zor şartlar altında çalıştıklarını aktaran Şahin, "Daha önce de Batman’daki hastane yetersizliğini dile getirmiştik. Sağlık-Sen’de geçtiğimiz günlerde sorunlarına ilişkin bir açıklama yaptılar. Kendileri bire bir bu sıkıntıları yaşamaktadırlar. Biz de HÜDA PAR olarak Sağlık-Sen’in taleplerini destekliyoruz. Batman için hastaneler ciddi bir ihtiyaç ve yetersizlik söz konusudur. Bölgenin hastane yetersizliği had safhadadır. Batman bölge sağlığı açısından önemli bir merkezi konumdadır. Hastanelerin halkın ihtiyacına cevap vermemesi büyük bir sıkıntıdır. Dolayısıyla yetkililerin bir an önce hastane ihtiyacını gidermeleri gerekir." şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanlarımızın hakları heba edilmemeli"

Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarının günlerini kutlayan Şahin, şunları kaydetti:

"Allah sağlık çalışanlarımızın işlerinde kendilerine kolaylıklar versin. Zira sağlık çalışanları hayati işlerle ilgileniyorlar, insan hayatını kurtarma peşindedirler. Dolayısıyla canhıraş bir çaba içerisindedirler. Bunun için de olsa gerek sağlık çalışanlarımızın özlük hakları gerekse de yıpranmışlık hakları gözetilmelidir. Yetkililerin bu konuda sağlık çalışanlarımızın haklarını heba etmemeleri, ellerini güçlendirmeleri, kendilerine destek çıkılması gerekir. Yetkililerden bu anlamda politika geliştirmelerini bekliyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir