• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Trafik lambalarındaki yeşil ışık "Hilal" şeklini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli etkinliklerle kutlanan Yeşilay Haftası nedeniyle Mardin'de trafik ışıklarında yeşil ışığa, hilal amblemi yapıştırıldı. Farkındalığı artırmak için hilal şeklinde yanan yeşil ışık, yayaların ve sürücülerin dikkatini çekti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, "Bu sene Yeşilay Haftasında birçok çalışma yaptık, öncelikle bize gönül veren destekçilerimize teşekkür ederim. Bunlar arasında en son ve en dikkat çekici olan trafik ışıklarının Yeşilay hilali olması çalışmasını sona sakladık. İnsanlarımız ilk başta şaşırsa da yeşil rengin hilal şeklini almasından memnun." dedi.

Bağımlılıklar ile mücadele konusunda da bilgi veren Günlüoğlu, bu konudaki kararlılıkların devam edeceğini söyledi.

Günlüoğlu, "Bu sene standart çalışmalarımızın yanında saha faaliyetlerimizi arttırmayı hedefledik. Toplumun her kesimine hitap edecek, eğitim, seminer ve farkındalık çalışmaları ile Yeşilay olarak kendimize hedefler belirledik. Vatandaşlarımızdan, resmi kurumlardan çalışmalarımıza desteklerini bekliyorum. Ayrıca bu sene Yeşilay Danışmanlık merkezimizi de açıyor olacağız. Kentimizde önleyici çalışmalarda zaten vardık, bu sene rehabilitasyon noktasında da merkezimizi halkımızın hizmetine açacağız." diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir