• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
İran’dan siyonistlerin "petrol" tehdidine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Savunma Bakanı General Ahmet Hatemi, siyonist rejimin, İran'ın petrol ihracatına yönelik tehdit içeren ifadelerine tepki gösterdi.

Hatemi IRNA’ya verdiği demeçte, İran silahlı kuvvetlerinin büyük bir iktidarla ticari gemilerini ve petrol tankerlerini çeşitli tehditlere karşı koruyabilecek güçte olduğunu İran'ın güvenlik sorumluluğu altında bulunanların da bundan yararlanacaklarını ifade etti.

Siyonist rejimin İran gemilerine müdahale niyetinin olması durumunda, bunun deniz korsancılığı sayılabileceğine değinen Hatemi, "İran bu konuya karşılık vermek için yeterli güce sahiptir. Ayrıca uluslararası toplum bu tür eylemlere karşı çıkar. Bu uluslararası bir güvensizlik ortamı oluşturur ve bizim sert tepkimizle karşılaşır." dedi.

Siyonist Benyamin Netanyahu, İran'ın petrol ihracatını petrol kaçakçılığı olarak nitelemiş ve İran’a ait petrol tankerlerini dolaylı bir şekilde tehdit ederek, kendi deniz kuvvetlerinin gerektiği takdirde İran’ın petrol kaçakçılığını önleyebileceğini söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir