• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Boeing 737 MAX uçakları Türkiye'nin hava sahasına giremeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma Bakanlığı, Boeing 737 MAX 8 ve 9 uçaklarının Türkiye hava sahasına girmesinin yasaklandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; "Uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 Max ve Boeing 737-9 Max tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşları durdurulmuştur. Ancak söz konusu hava araçlarının ülkemiz içinde, ülkemize veya ülkemize yapılacak olan yolcusuz intikal uçuşları hariç tutulmuştur." denildi.

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün de dün yaptığı açıklamada, "Filomuzda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının ticari operasyonları,13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulmuştur." ifadelerini kullanmıştı.

Birçok ülke yasaklama kararı aldı

Etiyopya havayollarına ait uçağın 157 yolcu ve mürettebatıyla düşmesinin ardından Boeing 737 MAX 8 modeliyle ilgili birçok ülke yasaklama kararı aldı.

Türkiye ile birlikte uçuşları durduran diğer ülkeler şöyle: Etiyopya, Endonezya, Meksika, Brezilya, Hindistan, Arjantin, Singapur, Vietnam, Çin, Malezya, Umman, Güney Kore, Moğolistan, Fas, Güney Afrika, Avustralya, Almanya, Avusturya, Hollanda ve İngiltere.

5 ay içinde ikinci kaza

Etiyopya'da yaşanan facia, ABD'li Boeing firmasinin ürettiği 737 Max 8 tipi uçaklarin beş ay içindeki ikinci kazası olarak kayıtlara geçti. Bir önceki kaza Endonezya açıklarında geçen yıl Ekim ayında yaşanmış ve 189 kişi hayatını kaybetmişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir