• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da "Halepçe Katliamı" paneli düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalist Batı’nın son asırda kendi uşaklarının eliyle mazlum Kürt halkına karşı işlediği ve üzerinden 31 yıl geçen Halepçe Katliamı'nın acısı ve elemi ilk günkü gibi duruyor. Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından, Halepçe Katliamı'nın 31'inci yıldönümü münasebetiyle bir panel düzenlenecek.

Mazlum ve mustazaflar üzerinde oynanan oyunlar devam ederken tarihten ders çıkarılması açısından Kürd ve İslam tarihinde ibret alınması gereken acı olayların hafızalarda canlı tutulabilmesi için etkinlikler düzenleniyor. Bu tür acı olaylardan ders çıkarma ve emperyalist güçler tarafından gerçekleştirilen katliamlarda şehid edilenleri yâd etme amacıyla Halepçe Katliamı'nın 31'inci yıldönümünde Halepçe Katliamı paneli düzenlenecek.

Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada, panelin Kayapınar ilçesi Tesisler Kavşağı Cigerxwîn Kültür Merkezi'nde sadece erkeklere yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.

16 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak olan programda; konuşmaların yapılacağı, ilahi ve ezgilerin seslendirileceği ifade edildi. (Ramazan Zeren – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir