• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
​"Ümmetin gafleti Filistin sorununun katmerleşerek devasalaşmasına sebebiyet veriyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, Gazze’de tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan Filistinler için başlatmış oldukların kampanya hakkında bilgilendirmede bulundu, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Erdemci, Filistin’deki drama duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.  Gazze’deki dramın yeni olmadığını, 1956’dan bu yana devam ettiğini belirten Erdemci, "Ümmet uykuda kalmaya, yan gelip yatmaya devam ettikçe görünen o ki bu dramında devam edecek. Ama bizler en azından bu koca ve devasa problem karşısında küçücükte olsa bir katkı sunmak istedik. İHH olarak Türkiye geneli başlatmış olduğumuz Gazze için tekerlekli sandalye 'Gazze’deki tüm mağdurlar için engelleri birlikte kaldırılalım' kampanyasına Siirt olarak 15 tekerlekli sandalye ile katkı sunmak istedik. Türkiye geneli yapılan ve nihayetlendirmeye doğru giden bu kampanyaya, Siirt’te de Zübeyde Hanım Lisesinde düzenlediğimiz kermes ile katkı sunmak istedik Allah nasip ederse haftaya da Kezer yerleşkesinde ise ikinci bir kermes düzenleyerek elde ettiğimiz gelir ile Gazze’de bulunan mağdur kardeşlerimize tekerlekli sandalyeleri ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Filistin’deki kardeşleriyle bir gönül birliği yaşadıklarını söyleyen Erdemci, "Belki problemleri çözemiyor, sorunları da bitiremiyoruz ama ilk kıblemiz olan ve Hazreti Muhammed’in miraca yükseldiği yer olan Kudüs’ün, bizim için her zaman mukaddes üç mescitten biri olduğunu ve kalbimizin hep orası için atması gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Bütün hayırseverlerin desteği ile onlara diyoruz ki, ‘sorunlarınızı çözemiyoruz, ama yanınızda ve sizinle beraber olduğumuzu, dualarımızla, yüreklerimizle sizinleyiz bunu bilin.’ Ama şunu da biliyoruz ki ümmetin uykusu ve gafleti bu problemin katmerleşerek devasalaşmasına sebebiyet veriyor."

Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın "8 milyonluk israil için, 1.5 milyar Müslüman ebabil bekliyorsa, ebabiller gelse israili değil bizi taşlar." sözüne atıfta bulunan Erdemci, "2 milyar Müslüman bir nüfus var.  Fakat bunlar kör, sağır ve dilsiz oldu ve Gazze’de olup bitini görmüyorlar. Her gün sakat, evsiz barksız kalan, yaralanan ve ümmetin emanetine bekçilik eden insanları bizler görmezlikten, duymazlıktan gelmeye devam ettikçe israil, bombaları Müslümanların üzerine yağdırmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

"Gazze’deki Müslümanlar Siyonistlerin insafına terk edilmiş vaziyette"

2010 yılında Siyonistlerin saldırıları sonucu içerisinde babası İbrahim Bilgen’in de olduğu Mavi Marmara gemisinde 10 kişiyi şehid verdiklerinin hatırlatan Yusuf Bilgen ise şunları söyledi. "O zaman Mavi Marmara'da yaşanan şehadet ve verilen mücadelenin ardından daha sonra yaşanan süreçte ablukanın kaldırılacağı yönünde verilen sözler bizleri umutlandırmıştı ama bu gün 2019 ve tam 9 sene geçti ve maalesef durum gittikçe daha da kötüye gidiyor. Ablukanın kaldırılmasıyla elektrik üretecek gemilerin Gazze’ye gideceği yönündeki sözler de yerine getirilmedi ve Gazze’deki insanlar tamamen israilin insafına terk edilmiş vaziyette. Mısır’da gerçekleşen darbenin ardından da cunta rejimi kapılarını Gazze’ye kapatmış ve Mısır’daki idamların sıklaştığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Gazze’nin boşaltılması ve insanların çöle sürülmesi şeklinde projelerin hayata geçirilmeye çalışıldığını belirten Bilgen, Allah’ın bu planlarını bozacağını ve siyonistlerin muvaffak olamayacaklarına inandığını söyledi.

Gazzeliler için açılan kermese de değinen Bilgen, "Gazze’deki kardeşlerimiz için neler yaparız diye çareler ararken düzenlediğimiz kermeslerle kardeşlerimize destek vermeye çalışıyoruz. Bu şekilde oradaki kardeşlerimizi hatırladığımızı göstermeye çalışıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki insanımız kardeşlerini unutmuyor, unutmayacak ve o abluka kaldırılıncaya kadar devam edecek. Baktığımızda Türkiye haricinde bu konuya değinen ülke kalmadı. Hatta Suudi Arabistan gibi ülkeler israil ile ortaklık yoluna gitmeye başladı. Çok gizli planların artık aleni bir şekilde ortalıkta gezindiğini görmeye başladık." diye konuştu.

Böyle bir projede yer almaktan memnuniyet ve gurur duyduğunu belirten öğrencilerden Beyza Nur Erman da "Kim böyle bir projede bulunsa gurur duyardı. Bizim bu projedeki amacımız Gazze’de mağdur ve mazlum durumdaki kardeşlerimize yardımcı olmak. Gazze’deki kardeşlerimizin israilin zulmünden kurtulmasını ve onların da bizim gibi okullarına gitmesini istiyoruz." ifadelerini kulandı.

Berfin Burçin Dildirim ise kendilerini Gazze'deki çocukların yerine koyduklarını, o durumda olmaları halinde Gazzeli çocukların da aynı yardımı yapacaklarını ifade etti. Dildirim, "Kardeşlerimiz orada katlediliyor ve bu büyük bir haksızlık. Onları korumak amaçlı bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bütün dünya bir olup bu zulmü engelleyebilirler ve bu güce de sahipler ama dünya bu zulme sessiz kalıyor." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir