• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Açık cezaevinde bağımlılıkla mücadele sunumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşil Yıldız Bağımlılıkla Mücadele Derneği, önleyici ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Diyarbakır Açık cezaevinde bağımlılıkla mücadele sunumları gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Yahya Öger'in yaptığı sunumda, bağımlılıkla mücadele noktasında önleyici çalışmalar, bağımlılık yapıcı maddelerin üretim ve satımının denetlenmesi, yasal düzenleme, kolluk kuvvetlerinin yaptığı çalışmalar, tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları ile birlikte mücadelenin amacına ulaşılacağı dile getirildi.

Burada bulunmanın kader kurbanı oluşundan değil, yanlış düşüncenin, hatalı davranışın, hırsın ya da kontrolü yapılamayan öfkenin sonucu olduğunu belirten Öger, "Şunu unutmayın ki sizler burada 4 duvar içinde, oysa dışarıda yüzlerce, binlerce insanımız maalesef maddenin, alkolün ve kumarın pençesindedir. İradesini ve özgürlüğünü  teslim etmiş vaziyettedir. Gelecek günlerde hem kendiniz  hem de aileniz için burada  olumlu adımlar atmanız,  hatalarımızın ve yanlışlarımızı gözden geçirmemiz gerekmektedir." dedi.

Meslek edinme kursları ile beraber aynı zamanda çok ciddi manada bir okuma seferberliğini başlatabilecekleri hatırlatan Öger, "Ailenizle kavuşacağınız ana kadar yeni bir hayata başlangıç için bunu bir fırsat olarak değerlendirin. Toplum olarak empati kurmada sınıfta kaldık. Başkalarının bizim ailemize ve çocuklarımıza verebileceği zararları nasıl kabul etmiyor, karşı duruyorsak, bizim de başkalarının ailesine ve  çocuklarına verebileceğimiz zarar, olumsuz davranış, onların gururlarını incitecektir. Bunca haksızlığın temelinde empatiden yoksunluğumuz yatmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konferans, video gösterimi, görseller ve sonrasında tutuklu ve hükümlülerin soru- cevap oturumuyla devam etti. (Ramazan Zeren – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir