• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
​"30 okula Z kütüphane yapacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi, eğitimi teşvik etmek amacıyla başarılı öğrencileri ödüllendiriyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, başarılı 600 öğrenciye daha düzenlenen törenle kol saati hediye etti.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Tahmazoğlu, gençlere yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Tahmazoğlu, gençlere önem verdiğini belirterek "Gençler; sizleri seviyoruz. Bu nedenle de eğitime destek vererek 4 okul yapıp Milli Eğitim'in hizmetine sunduk. 189 tane Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesis yaparak 500 bin kişiye kurs verdik. Yeni dönemde dev bir kütüphane yapıp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca semtlerimize 'Millet Kıraathanesi' dediğimiz kütüphaneler yaparak öğrencilerimize ders çalışma mekânları oluşturacağız. Böylelikle herkes çok daha kolay bir şekilde kitaba ulaşmış olabilecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız protokol çerçevesinde Şahinbey ilçemizdeki 60 okulun 30'una Z kütüphane yapacağız. Mecidiye Han'ın restorasyonunu tamamlayarak orayı Sahaflar Çarşısı yapacağız. Yeni dönemde tamamen eğitime, sanata, spora ve gençlere daha da büyük yatırımlar yapacağımız dönem olacak." dedi.

"Şehitleri anma gecesi düzenleyeceğiz"

Sanatçı Ali Kınık'ın katılacağı "Şehitleri Anma Gecesi" düzenleyeceklerini belirten Tahmazoğlu, şöyle konuştu:

"Öncelikle hepinizi kutluyorum. Başarılı olduğunuz için buradasınız. Başarı güzeldir. Üretmek hedefe ulaşmak için çalışmak gerek. Ayrıca Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Şahinbey Belediyesi olarak anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arası İstiklal Marşı okuma yarışması düzenledik. Yarışmada dereceye girenleri yakında ödüllendireceğiz. Ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü, bizde her yıl olduğu gibi bu yılda şehitlerimizi anacağız. 16 Mart Cumartesi günü akşam saat 19.00'da Şahinbey Spor Salonumuzda Şehitleri anma gecesi düzenleyeceğiz, tüm vatandaşlarımızı düzenleyeceğimiz bu gecemize bekliyorum."

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Türe, "Öncelikle İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma yıl dönümünün 98'inci yılında merhum Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Mili Mücadelemizin adeta bir manifestosu olan, 98 yıl önce yazılan İstiklal Marşımız, yoksulluk içinde yaşayan bir toplumun yeniden diriliş destanını anlatır. Bu milletin bir daha istiklal marşı yazdırılmasını istemiyorsak, dört koldan ülkemiz üzerinde oynan bu oyunların ve aramıza atılmak istenen nifak tohumlarının farkına varmalı bunun içinde kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Aynı zamanda gençlere önem veren bir belediye başkanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Belediye hizmetlerinin yanında kendini eğitime hizmet etmeye adayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere kol saatleri hediye edildi.

Programa Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yanı sıra AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Türe, meclis üyeleri başkan yardımcıları ve öğrenciler katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir