• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Genç Devlet Hastanesi`nin Proje Değişikliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl`ün sağlık alanında yüzde 300 oranında bir gelişme kaydettiğini belirterek, Karlıova ve Solhan`a 50 yatak kapasiteli hastanelerin hizmete girdiğini, Adaklı ve Genç devlet hastanesi inşaatlarının devam ettiğini söyledi.

Bakan Yılmaz, Bingöl`ün sağlık alanındaki gelişmeleri şöyle sıraladı:
``Bingöl`de sağlık alanında 2001 yılından günümüze kadar uzman ve pratisyen doktor sayısı açısından yüzde 300 oranında bir artış olmuş. Diğer taraftan Karlıova`da 50 yataklı bir hastane yapmışız, hizmete açmışsız. Solhan İlçesi`nde 50 yataklı bir hastane bitmiş, hizmete almışız. Genç ilçemizde 50 yataklı hastanemizin inşaatı devam ediyor. Onun proje değişikliği nedeniyle bir sıkıntı vardı. Burada bir müjde vereyim; Proje değişikliği TOKİ`ye takılmıştı onu da takip ettik bugün itibariyle önü açılmış, proje değişikliği onaylanmış durumda. İnşaat çalışmaları bugün itibariyle başladı, hızlı birşekilde tamamlanacak inşallah. Adaklı ilçemizde 25 yataklı hastanenin temeli atılmış, Kiğı ilçemizde de hastane yenileme çalışmaları yönünde çalışma başlattık. Merkezde 200 yataklı yeni hastanemizin temelini attık çalışmalar devam ediyor. Doğum hastanemizi yeni modern bir binaya taşıdık onun yerinede çok modern bir ağız ve diş sağlığı merkezi, Yeşilyurt Mahallemiz için Aile Sağlığı Merkezi ve Müdürlük binası yapacağız. İhale aşamasına gelen bu projenin tamamlanmasıyla birlikte sağlık alanında Bingöl daha güzel bir yere gelmiş olacak.``

LÖSEV VAKFI ÇALIŞMALARI
Bakan Yılmaz, 30 Mayıs-5 Haziran günleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV Bingöl Temsilcisi Hadin Sezgin ve bir grup lösemili çocuk ile Dörtyol Parkı`nda buluştu. Bingöl`de yaşayan lösemi hastaları hakkında Bakan Yılmaz`a bilgi veren Sezgin, Devlet Hastanesi`nde lösemili hastalar için özel bir oda istedi. Sezgin`nin özel oda isteğini olumlu karşılayan Bakan Yılmaz, lösemili hastalara acil şifalar, ailelerine de sabır diledi.

ÇAYTEPE`YE ÖDENEK MÜJDESİ
AK Parti`nin yaptığı hizmetleri de anlatan Bakan Yılmaz, BELDES kapsamında yapılan ve ödenek sıkıntısı nedeniyle duran Çaytepe Beldesi içme suyu projesi için 1 milyon 600 bin TL ödenek ayrıldığını söyledi. Bakan Yılmaz, ``Genç ilçesi Çaytepe Belediyesi`nin, BELDES kapsamında 2007-2008 döneminde yapılan içme suyu projesi ödenek sıkıntısından dolayı durmuştu. Yaptığımız girişimler sonucu Çaytepe Belediyesi`ne kalan işlerin tamamlanabilmesi için 1 milyon 600 bin TL ilave ödenek verilmesi kararlaştırıldı. Böylece projenin tamamlanması sağlanabilecektir`` dedi.
Ali Yıldırım-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir