• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güney Kore'den Kuzey Kore'ye kelebek etkisi uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Koreli bir yetkili, Kuzey Kore tarafından fırlatılacak olası bir roketin, ülkenin nükleer programına ilişkin yürütülen diplomasi için "felaket" olabileceğini belirtti.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Moon Chung-in, bir açık oturumda yaptığı konuşmada, "Kuzey Kore'nin füze konusunu (ABD ile) müzakerelerde bir koz olarak kullanmasının oldukça kötü bir seçenek olacağını" belirterek, olası bir füze fırlatmanın, Pyongyang'ın nükleer programı ile ilgili yürütülen küresel diplomasi adına "felaket" olabileceğini ifade etti.

Yonhap ajansının haberine göre, Pyongyang'ın bu tür "sıradan, kötü" davranışlarda bulunmaktan kaçınması gerektiğini vurgulayan güvenlik danışmanı Moon, "kelebek etkisi olasılığının bir felaketi beraberinde getirebileceğini" kaydetti.

Moon Chung-in, devam ettiği bildirilen nükleer ve füze faaliyetleriyle Kuzey Kore'nin, hile yapmak yerine ABD ile müzakerelerin bozulması riskine karşı "kendini garantiye almak" istiyor olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yapılan zirvenin, Kore Yarımadası'da nükleer silahların yok edilmesini başarmanın ne kadar "zor ve sancılı" olduğunu gösterdiğini kaydeden danışman Moon, zirvenin başarısızlıkla sonuçlanmasında ABD'nin de Kuzey Kore'nin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir