• DOLAR 32.552
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2427.63
  • ...
"AB vatandaşları Türkiye'de ameliyat olabilmek için müracaat ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Muş 112 Acil Sağlık Hizmetlerine tahsis edilen 9 ambulansın dağıtımı için “Ambulans Dağıtımı ve Sağlık Panayırı” gerçekleştirildi. Programda konuşan Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Avrupa Birliği vatandaşlarının Türkiye'de ameliyat olabilmek için hastanelere müracaat ettiklerini ifade etti.

Muş Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen “Ambulans Dağıtımı ve Sağlık Panayırına”; Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu, kamu kurumları amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Sağlık Müdürü Serdar Türkoğlu, açılış konuşması yaptı.

Sağlık hizmetlerin sürekli olarak daha iyi seviyelere çıktığını belirten Türkoğlu, “İlimiz 112 acil sağlık hizmetlerine yeni katılacak olan 9 ambulansın dağıtımı ile birlikte ambulans sayımız 46’ya çıkmıştır. Yeni ambulanslarımızla daha verimli bir hizmet sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Vali Gündüzöz ise sağlığın önemine değinerek, “Bugün burada ilimize tahsis edilen 9 yeni ambulansı vatandaşlarımıza göstermek ve açılışını yapmak için toplandık. Aynı zamanda bunu bir sağlık panayırına çevirerek belli alanlarda duyarlılık oluşturmak istedik. Sağlık son derece önemli bir durumdur. Sağlık yokluğunda kıymetini hissettiğimiz bir alandır. Bunun için herkesin sağlığına çok dikkat etmesi gerekir. Kendi vücudumuzu çok hoyratça kullanıyoruz. En rahat taviz verebildiğimiz şey insanın kendisi ve ailesi oluyor. Dolayısıyla da bir müddet sonra hastalıklar meydana geliyor. Sağlıkçılarımız da zor şartlarda çalışıyorlar onları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muş’ta ambulans sayısının 46’ya çıktığını belirten Gündüzöz, “Çocukluğumdan hatırlıyorum sağlık alanında büyük sıkıntılar vardı. Şu anda her türlü hizmet üst kalitede veriliyor. Avrupa Birliği kapısında Türkiye’yi bekletenler utansınlar. Avrupa Birliği vatandaşları gelip Türkiye'de ameliyat olabilmek için buradaki hastanelerimize müracaat ediyorlar. Dünyanın en kaliteli ve en ucuz sağlık hizmetinin verildiği bir ülke olduk.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra dualar eşliğinde ambulansların kurdeleleri kesilerek açılışları yapıldı ve kurban kesildi.

Program Vali Gündüzöz ve protokol üyelerinin panayır alanını gezmesiyle son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir