• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Çocuk ve çocuk yan dal hekimleri "engelli raporu" verebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında  Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e eklenen geçici maddeyle,  hem çocuk hem de çocuk yan dal hekimlerine Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu  (ÇÖZGER) verme yetkisi tanındı. 
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca,  20 Şubat 2019 tarihli ve 30692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, "Çocuklar İçin  Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik"e geçici madde eklendi.
 
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yeni  düzenlemeye göre, engellilerin rapor alma süreçlerinde yaşayabileceği  mağduriyetin önüne geçmek amacıyla hem çocuk hem de çocuk yan dal hekimlerine  yetki verildi.
 
Buna göre, "Bakanlıkça, yetkili hekim eğitimleri tamamlanarak yetkili  sağlık kurum ve kuruluşları belirlenene kadar geçecek sürede raporlar, ÇÖZGER  düzenlenme usulündeki yetkili hekimle ilgili hükümler uygulanmaksızın, Bakanlığın  internet sitesinde halihazırda yayımlanmış olan engelli sağlık kurulu raporu  vermeye yetkili hastaneler tarafından ve kurullarda ÇÖZGER yetkili hekimi  bulunmaksızın düzenlenmeye devam edilir." şeklinde geçici madde eklendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir