• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mithat Haddad: Bu gençler kesinlikle Mısır cuntasına teslim edilmemeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mühendis Mithat Haddad, Malezya'dan Mısır cuntasına iade edilmek üzere gönderilen gençlerin kesinlikle teslim edilmemesi gerektiğini söyledi.

Şimdiye kadar ellerinde Mısırlı 4 gencin durumu hakkında kesin bilgilerin bulunmadığını belirten İhvan-ı Müslimin (Müslüman kardeşler) Şura Meclisi Üyesi ve Türkiye'deki Mısır Dernekleri Birliğinin İdare Meclisi Başkanı Mühendis Mithat Haddad, "Bu gençlerin Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oldukları düşünülüyor. Mısır'a gidecek herhangi bir uçağa binmeyeceklerini ısrarla bildiriyorlar." dedi.

Konuya ilişkin İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Haddad, "Mısır'a teslim edilişlerinin birçok yönden şüpheli olduğu görülüyor. Cunta rejiminden teslim edildiklerine dair herhangi resmi açıklama gelmedi. Bu yüzden onların hala Tayland'ın başkenti Bangkok'ta olduklarını düşünüyoruz. Dün bu gençlerden adı Abdullah olan kardeşimizin eşi Avusturalya'dan gelerek onu ve arkadaşlarını kurtarmak için girişimlerde bulundu. Kendisi de Avusturalya vatandaşıdır. Tayland yetkilileri tarafından bu konuda bir yardım görmedi. Ancak bu kardeşimiz şu an İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Uluslararası Af Örgütü gibi uluslararası kuruluşlara başvurarak bir çözüm arayışı içerisinde. Ayrıca bu 4 gencin yerini öğrenmek için insan hakları alanında uzman avukatlar bulmaya çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

"Askeri darbenin gölgesinde idam cezasına çarptırılmış binlerce siyasinin olması göz ardı edilmemeli"

Tayland yetkililerine seslenen Haddad, "Biz Tayland yetkililerine buradan sesleniyoruz, Suudi Arabistan'dan size sığınan bayanı tekrar ülkesine teslim etmeyip Kanada'ya teslim ettiğinizi hatırlayın. Aynı şekil bu gençlere de (ülkelerinde mahkeme tarafından hükmü olan siyasileri teslim etmeyi yasak gören) uluslararası kanunlara göre muamelede bulunun. Özellikle askeri darbenin gölgesinde yüzlerce ve binlerce idam cezasına çarptırılan siyasilerin olması göz ardı edilmemeli. Bu gençler kesinlikle Mısır cuntasına teslim edilmemeli. Bilakis gitmek istedikleri ülkeye geçişleri sağlanmalı." şeklinde konuştu.

"Türkiye yetkilileriyle karşılıklı olarak bu 4 kişinin meselesi üzerine çalışmalarımız sürüyor"

İslam âlemine kucak açarak milyonlara kapısını açan Türkiye'ye teşekkür eden Haddad, "Ben özellikle Mısır meselesi başta olmak üzere İslam âlemindeki tüm mazlumların meselesiyle ilgilenen Türkiye'ye teşekkürü bir borç biliyorum. Türkiye yetkilileriyle karşılıklı olarak bu 4 kişinin meselesi üzerine çalışmalarımız sürüyor. Onları da diğer Mısırlı kardeşlerimiz gibi Türkiye'ye aziz ve özgür olarak girmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun üzerine ben tekrar Türkiye yetkililerine sesleniyorum. Hala Tayland'da olduklarını düşündüğümüz bu gençlere ulaşmak ve onları Türkiye'ye getirmek için yürüttüğümüz çalışmalarda bize yardım edin." ifadelerine yer verdi.

"Türkiye dışında 5 milyon mülteciyi barındıran bir ülke yoktur"

Haddad son olarak şöyle konuştu: "Kanada tarafından bu 4 genci ülkelerine kabul etme talebi geldiğini duymuş bulunmaktayız. Avusturalya ve Kanada gibi devletlerin dünya genelinde siyasi mağdurlarla iletişim ve faaliyetler içerisinde olmasını olumlu karşılıyoruz. Fakat muasır tarihimizde siyasi mağdurları ilk kez bağrına basan ve onlarla iletişime giren İslami bir ülke olan Sayın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın gölgesindeki Türkiye'dir. Bu, İslam'ın çekirdek yapısından gelen bir tutumdur. Burada Müslüman bir halktan milyonlarca kardeşini bağrına basan bir misafirperverlikten bahsediyorum. Bunu son asrımızda Türkiye dışında hiçbir İslami ülkede görmedik. Sadece bu son yılları ele alırsak dünyada Türkiye dışında 5 milyon mülteciyi barındıran bir ülke yoktur. Allah'tan temennimiz bu 4 gencin hiçbir değer tanımayan Mısır cuntasının şerrinden koruması ve bir an önce Türkiye'deki kardeşlerine ulaştırmasıdır." (Zeyd Varol-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir