• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Dragon dört paraşüt yardımıyla sorunsuz indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin uzaya astronot taşıyacak ticari kapsülü SpaceX Dragon (Uzay Ejderhası) bugün deneme uçuşunu tamamlayarak Atlas Okyanusu'na başarıyla indi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin uzaya astronot taşıyacak ticari kapsülü SpaceX Dragon (Uzay Ejderhası) bugün deneme uçuşunu tamamlayarak Atlas Okyanusu'na başarıyla indi. Kapsül ilk seferini Temmuz ayında yapabilir.

Kapsül, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Üssü'ne 450 km mesafede, Atlas Okyanusu'na dört paraşüt yardımıyla indi. GO Searcher adlı bir tekne de, kapsülü sudan çıkarıp uzay üssüne götürmek üzere yakın bir konumda bekliyordu. SpaceX Dragon geçen haftayı kenetlenmiş olarak geçirdiği Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak atmosfere girmişti.

Kapsül, atmosfere girerken meydana gelecek aşırı ısınmaya karşı bir ısı koruma kalkanıyla korunmuştu. SpaceX Dragon'un inişinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ile birlikte, mürettebatlı uçuşlar aşamasına geçilecek. Bunların ilkinin Temmuz ayı gibi çok yakın bir tarihte gerçekleşebileceği söyleniyor. Fakat mühendisler deneme uçuşunun değerlendirmesini yaparken bu tarihin ileriye kayması da beklenebilir.

ABD mekiklerden bu yana kendisi yörüngeye astronot gönderebilmiş değil. Uluslararası Uzay İstasyonu'na şimdilik Rusya ve Soyuz uzay aracı mürettebat taşıyor. NASA neredeyse 8 yıllık bir aradan sonra artık iki yeni ticari uzay taşıma sistemini hayata geçirmeyi umuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir