• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Öğretmen ataması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Başöğretmen Salonu’nda düzenlenen törenle 30 bin öğretmen ataması yaptı. Öğretmen adayları, bina dışına kurulan büyük ekrandan da atamaları takip etti. İsmini görenler, telefonlarına sarılarak sevinçlerini yakınları ile paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, genç öğretmen adaylarına “Sevgide asla cimri olmayınız.” diye seslendi.
Öğretmen atamaları için toplam 100 bin 503 aday başvuruda bulundu. 97 bin 791 kişinin başvurusu kabul edildi. Bugün yapılan törenle de 30 bin öğretmen adayının ataması yapıldı. Ataması yapılan öğretmenler 1 Eylül’de görevlerine başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada eğitim camiamıza yeni katılacak olan 30 bin öğretmenimizin atamasını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu kutsal görevi yerine getirecek olan öğretmenlerimizi şimdiden en içten dileklerimle kutluyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Her yıl yapılan öğretmen atamaları ile gelecek nesilleri eğitecek olan öğretmen sayısını artırdıklarını kaydeden Çubukçu, “Hâlihazırda okullardaki öğretmenlerimizin 3’te biri son sekiz yıllık dönemde atandı. “ diye konuştu.

Öğretmen maaşlarını yüzde 200 yükselttiklerini dile getiren Çubukçu, “Önümüzdeki süreçte de öğretmenlik mesleğini bugün olduğundan çok daha iyi noktalara taşımak için gayret göstereceğiz.” ifadesini kullandı.

Çubukçu şöyle devam etti: “Sizlerden de aynı gayreti kendinizi geliştirmek yolunda göstermenizi istiyorum. Öğretmen sayımızın artması elbette önemli; ama bunun kadar önemli olan nitelikli öğretmen sayımızın artmasıdır. Fakat akademik bilgi tek başına yeterli değildir. İşini sevmek öğretmenlik mesleğinin birinci kuralıdır. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Bu yüzden sevgili öğretmen adaylarımıza ilk tavsiyem, yüreklerinden sevgiyi eksik etmemeleri ve mesleklerini sevgi ile yerine getirmeleridir. Sevgide asla cimri olmayınız. Çünkü sevgi, beraberinde mutluluk ve başarıyı da getirir.”
Bilgi çağının çocuklarının çabuk tüketen, kızan, pes eden, hızlı hareket eden, bağımsızlığı seven, yeniliği takip eden, özgürlüğüne düşkün, hayatlarının merkezinde elektronik aletler olan, az konuşan, az dinleyen ve az okuyan bir nesil olduğunu söyleyen Çubukçu, “Bu değişim siz sevgili öğretmenlerin sorumluluğunu artırmaktadır. Göreviniz çok zor ve meşakkatlidir ama bir o kadar da kutsaldır. Bu kutsal görevi yerine getirecek olan, yeni neslin öğretmenleri de etkili iletişim becerilerine, bağımsız öğrenme yeteneğine, yaşam boyu öğrenme becerisine sahip olmalıdır.” dedi.

ÖĞRETMEN ADAYLARI SEVİNÇLERİNİ YAKINLARI İLE PAYLAŞTI
Bakan Çubukçu’nun konuşmasının ardından bilgisayar ortamında öğretmen atamaları yapıldı. Bakanlık önünde bekleyen çok sayıda öğretmen de, atamaları dışarı kurulan dev ekranlardan takip etti. İsmini ekranda gören öğretmen adayları telefonlarına sarılarak mutluluklarını yakınları ile paylaştı. Bazıları gözyaşlarını tutamadı.

Konya’ya Türkçe öğretmeni olarak atanan Merve Yüksel isimli bir öğretmen adayı, “İç Anadolu’yu çok istiyordum. Darısı atanamayan öğretmenlerin başına.” diye konuştu. Baba Yüksel ise çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Gözyaşları içinde mutlu haberi ailesi ile paylaşan Vildan Kavakçı ise, Türkçe öğretmeni olarak Çankırı’ya atandığını dile getirdi. Kavakçı, “Sınav iptal olmuştu, onda atanıyordum. 2. sınavda sıralamam geriye düştü, atanamadım. Bunu çok bekliyordum, çok mutluyum.” dedi.

Urfa’ya atandığını aktaran başka bir öğretmen adayı, “8 yıldan sonra atamam oldu, çok şükür. Daha önce dershanede çalışıyordum. Geçen sene çalıştım, bu sene de atandım.” şeklinde konuştu.

Atamalara, kendilerine Ek Alım Kardeşliği adına veren grupla gelen başka bir öğretmen adayı da, “Van’a Türkçe öğretmeni olarak atandım. Çok istiyordum. Türk bayrağının dalgalandığı her yerde öğretmenlik yaparız. Kopya skandalı, sınav yenilendi derken, büyük bir mücadelenin ardından beklediğimiz sona ulaştık.” dedi.

 

Öğrenmek için tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir