• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın yerel haber yapan gazetelerinden bazı başlıklar
ADANA- Adana`da 1 Haziran 2011 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

TOROS GAZETESİ: Rektör ilaç firmalarının baskısından yakındı.

Çukurova üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, sağlık alanında doktor ve öğretim üyelerinin büyük ilaç firmalarının ağır baskısı altında olduğunu iddia etti. Toplam sağlık harcamalarında ilaca ödenen miktarın yüzde 10-15 seviyesinde olması gerekirken, bugün bu oranın yüzde 50`ye kadar ulaşabildiğini vurgulayan Akınoğlu, "doktor ve öğretim üyelerimiz bu ağır baskı altında ezilmemeli"uyarısında bullundu.

Eşini Oğlunu Kurtardı, Kül Olan Eşyalarına Ağladı

Adana`da bir kişi, evinde çıkan yangında eşini ve oğlunu kurtardıktan sonra eşyearı kül olunca gözyaşlarına boğuldu.. Evi yanan eskici Ömer Kütük; "eskicilik yaptığım için gece çalışıyorum. Bu nedenle gündüz uyuyorum. Duman kokusuna uyandım. Baktım evim yanıyor. Hemen eşimi ve çocuğumu dışarı çıkardım. Ama eşyalarım kül oldu"diyerek ağladı.

 

ADANA HABER GAZETESİ: Adana Türkiye`nin ticaret merkezi olmalı.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz; Adana`nın Türkiye`nin ticaret merkezi olması gerektiğini belirterek Başbakan Erdoğan`a da Adana`da çalışma ofisi kurması için çağrıda bulundu.

Yüreğir`in Yolları Açıldı

Yüreğir Belediyesi tarafından 29 Mart yerel seçimlerden bugüne kadar ilçede öncelikli olarak altyapı konusundaki sıkıntıların giderilmesi için çalışmaların yapıldığı bildirildi. Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan, tüm olumsuzluklara rağmen, ilçedeki çalışmaların kalıcı olmasına büyük önem verdiklerini belirterek; "Yüreğir`in hizmet alanı çok geniş. Bütün sokaklarımıza bir anda giremiyoruz. Benim vatandaşlarımdan istediğim biraz daha sabırlı olsunlar."dedi.

ÇUKUROVA MERHABA GAZETESİ: Gazze Şehidi Gözyaşlarıyla Anıldı

Gazzeye yardım malzemesi götüren Mavi Marmara Gemisine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu`nun Adana`daki mezarı başında anma etkinliği düzenlendi. İHH İnsani yardım Vakfı tarafından Türkiye`den yola çıkan insani yardım gemisi Mavi Marmara`ya 31 Mayıs 2010 yılında uluslar arası karasularda İsrail askerleri saldırısı sonucu 9 Türk hayatını kaybetmiş çok sayıda Türk ise yaralanmıştı.

AKP, Ülkeyi Batıya Teslim Etti

Saadet Partisi Milletvekili adayı Yakup Budak, "Ak Parti hükümetinin uyguladığı ekonomilk politikalar sonucu ne tarım politikamız kaldı ne de stratejik değerimiz kaldı. Türkiye eğemen güçlerin taşeronu gibi kullanılıyor. Bunun en çarpıcı uygulamasını eğitimde, tarım politikalarında ve dış politikada görüyoruz"dedi.

Maliyetli Diye Emar Çekmediler

Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi`ne 27 Nisan 2011 tarihinde bir kaza sonucu gelen hastaya maliyeti nedeniyle emar çekilmedi. Bunun sonucunda hasta az kalsın hayatını kaybediyordu.
Ayhan Kaya - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir