• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Organları 7 Kişiye Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27 Mayıs Pazartesi günü Göksun’da tüfekle başından vurularak Adana Numune Hastanesi`ne kaldırılan Kenan Bozoğlu`nun (30) beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yetkililer, durumu ailesine bildirerek organlarının bağışı konusunda görüştü. Ailenin olumlu yanıt vermesinin ardından Kenan Bozoğlu`nun kalbi, karaciğeri (3 parça), iki böbreği ve pankreası sırada bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.


Adana Numune Hastanesine gelen ekipler Bozoğlu`nun organlarını çıkararak ambulans uçaklarla Antalya, İzmir ve Gaziantep’e gönderdi. Organları bağışlanan Kenan Bozoğlu’nun amcası Ali Bozoğlu, yeğeninin bir hiç uğruna vurulduğunu, ancak ölürken 7 insanın hayatını kurtardığını kaydetti. Doktorların Kenan’ın organlarının bağışlanmasını istemesinin ardından aile olarak toplandıklarını ve böyle bir karar aldıklarını aktaran amca Bozoğlu, “İnşallah onun organları sayesinde bir çok insan yeniden hayat bulacak. Bu üzüntümüzü biraz olsun hafifletir. Umarım bizim bu kararımız insanlara örnek olur. Yeğenim hayatını kaybetti ama en az 7 kişiye umut oldu.” dedi.
 

Organları Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastenesi’ne götüren ekipte yer alan Doç. Dr. Necmettin Güvence, duyarlı davranışlarından dolayı hasta yakınlarına teşekkür etti. Kenan Bozoğulu’nun yakınlarının insanca bir davranışta bulunduğunu aktaran Doç. Dr. Güvence, “Kenan’ın kalbi Eğe Üniversitesine, Karaciğeri Gaziantep Üniversitesine, bir böbreği Özel Sani Konukoğlu Hastanesine, pankreası ve bir böbreği de Antalya Akdeniz Üniversitesine gitti. Böylece bir insanın hayatı sona ererken 6-7 kişinin de yaşamı kurtulmuş oldu. Hastanın yakınlarına bu duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir