• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Vanlılar Yeni Minibüs Hattı İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Vanlılar, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergâhında yeni bir minibüs hattı açılmasını istiyor. Ancak konuyla ilgili konuştuğumuz Şoförler Odası kendilerine bu noktada yeteri kadar talep gelmediğini söyledi.


Konuyla ilgili İlke haber Ajansı Muhabirinin sorularını yanıtlayan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alparslan kendilerine bu noktada herhangi bir şikâyetin ulaşmadığını iddia ederken, İl Sağlık Müdürü Bilal Acar ise vatandaşların sağlık olanaklarına ulaşmaları adına ileriki aşamalarda böyle bir çalışmanın yapılabileceğini belirtti. Bu sıkıntıları yaşayan mağdur vatandaşlar ise buna çözüm beklediklerini aktardı.


\"Van`da Ulaşım ve Park Sorunu Olduğunu Biliyoruz\"
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alparslan, \"Van gibi bir kente bir yerden bir yere gitmek için hatların açılması gerekmiyor, ancak bu çok büyük bir ihtiyaç ise bu noktada çalışma yapılır. Bizler zaten yeniden inşa edilmeye çalışılan ilimizde ulaşım sorunu ve park sorunu olduğunu biliyoruz. Yine Toplu Konut İdaresi TOKİ`nin yapmış olduğu yeni yerleşim birimlerinin de ulaşım sorununu biz İl Trafik Komisyonu ve Belediye`nin bünyesinde bulunana Trafik Komisyonuyla görüştük. Kesinlikle bu sorunların farkındayız. Ve bu sorunları giderme adına Valilik başta olmak üzere çalışmalarımızı başlatmışız\" dedi.

İki Araç Değiştirilerek Gidilen Her Yerde Hat Açılması Söz Konusu Değildir
Ancak kenette iki araç değiştirilerek gidilen her yerde de yeni hatların açılmasının söz konusu olamadığını belirterek Faruk Alparslan, \"Bu da bilinmelidir ki iki araç değiştirilerek gidilen her yer için yeni hatların açılması düşünülemez. Ayrıca şu anda Kalecik`ten Edremit`e direk bir hat olması zaten o yolcu kapasitesini dolduramayacaktır. Bizler bunları büyük şehir olma aşamasındayken toplu taşıma araçlarımızın büyütülmesi yoluyla iki araç değiştiren vatandaşlarımızın yolda bekleme sorununu çözmüş olacağız. Ancak az öncede ifade ettiğim gibi yeni bir hat açılması yönünden bir çalışmamız şu an mevcut değildir\" İfadelerini kullandı.

\"Trafikteki Aksaklıklar Kentte Devam Eden Çalışmalardan Kaynaklanıyor\"
Trafikte yaşanan aksaklıkların yol ve kavşak çalışmalarından kaynaklandığını anlatan Alparslan, sözlerini Şöyle sürdürdü. \"Şuan İl genelinde devam eden yol ve kavşak çalışmaları ile araçların düzensiz bir şekilde park edilmesine yıktırılan binalarda eklenince bu ister istemez trafiği sıkıştırıyor ya da aksaklıklara neden oluyor. Bunun da çözümü noktasında çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmaları gerek Şoförler Odası olarak bizler gerekse de İl Trafik Komisyonundaki arkadaşlarımız ellerinden geleni yapmaktadırlar.


Umarız Bu Sorunlar En Kısa Sürede Çözülür
Yeni hatların açılması noktasında ise İl Trafik komisyonu ve kendilerinin herkesin rahat edebileceği şekilde özellikle TOKİ konutlarında ki ulaşım sorununa çözüm getirmeye çalışacaklarını da sözlerine ekledi.


Engeller Kaldırılmalı
Sorularımızı yanıtlayan İl Sağlık Müdürü Bilal Acar ise sağlık kurumlarına ulaşma noktasına değinerek, bunun önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

\"Vatandaşlarımızın Sağlık Olanaklarına Ulaşmaları İçin Elimizden Geleni Yapmaya Hazırız\"
Acar, \"Malumunuz İlimizde yaşanan depremlerin ardından mecburen kentsel dönüşüme geçildi. Oldukçada hızlı ilerledik. Şu anda toplu konutların çoğu sahiplerini buldu. Özellikle ilimizde yeni inşa edilen toplu konutlarda barınan vatandaşlarımızın rahat bir şekilde sağlık olanaklarından faydalanmaları adına inşallah Şoförler Odası ve Valilik ile yapacağımız çalışmalarla bu olanaklara ulaşmalarının önünde herhangi bir engeli bırakmamaya çalışacağız. Bu noktada gerekli çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya hazırız\" dedi.

\"Bölge Hastanesi Çevresinde Yapılacak Yeni Hastanelerle Sağlık Kampüsüne Dönüşecek\"
İleriki aşamalar da Van bölge Eğitim ve araştırma hastanesi çevresinde yapılması planlanan 5 hastane ile hastane kampüsüne dönüşeceğini aktaran Acar, \"İnşallah kentin her yerinden sağlık kampüsümüze tek araçla ulaştırmayı düşünüyoruz. Az önce de ifade ettiğim gibi bu konularda elimizden gelenleri yapmaya hazırız\" ifadelerini kullandı.


Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Mağdur vatandaşlar ise meselenin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını ve kendilerinin hastaneye ulaşma adına çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler.


\"Araçlar Dolu Geldiği İçin Burada Uzun Süre Beklemek Zorunda Kalıyoruz\"
Araç bekleyen Azad Sönmez adlı vatandaş Düzyol Mahallesi`nden geldiğini belirterek, \"Düzyol Mahallesi`nden geliyorum, Bölge hastanesine gideceğim. Tabi birinci araçtan indim ve yaklaşık olarak yarım saattir ikinci aracı bekliyorum. Gelen araçlar genelde dolu olduğundan direk geçiyor. Burada bekleyenlerin çoğu ya hastadır ya da hastaneye gidiyor. İki araç değiştirmenin maliyeti bir kenara burada mağduriyetler söz konusudur\" dedi.

Yetkililere seslenen Azad Sönmez, daha önce defalarca mahallelinin bu sorunu muhtara ulaştırdıklarını belirterek, \"Ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Bizler bu mahallelerden gelip hastaneye gidecek bir hat olmasını istiyoruz. Bu güzergâhtan gelip hastaneye giden vatandaşlar için büyük bir sorun ortadan kalkmış olacak. Çünkü dediğimiz gibi burada en fazla hasta ve yaşlı vatandaşlarımız mağdur oluyor\" diye konuştu.


\"Ben Hem Tansiyon Hem De Romatizma Hastasıyım\"
Amine Çelik Adlı yaşlı teyze ise Kampüs Yolu üzerinde oturduklarını ve bu noktada mağduriyet yaşadıklarını belirterek, \"Ben hem tansiyon hem de romatizma hastasıyım. Dolayısıyla sürekli hastaneye gidip gelmek zorunda kalıyorum. Bu mağduriyeti sürekli yaşıyoruz. Buna bir çözüm getirilmesini istiyoruz özellikle kış aylarında büyük mağduriyetler yaşıyoruz\" dedi.

Emin Adlı Amca ise üç yıldır Düzyol Mahallesinde ikamet ettiğini ve yaşanan depremlerde Van Devlet Hastanesi`nin yıkılmasından bu yana bu sorunu yaşadıklarını belirterek yetkililere duyarsız kalmamaları çağrısında bulundu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir