• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
İşte Gazze Ateşkes Anlaşması Maddeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından dağıtılan anlaşma metnine göre İsrail, Gazze Şeridi`ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarına son verecek, suikastları durduracak. Tüm Filistinli gruplar da roket saldırıları ve sınır bölgesindeki eylemlere son verecek.

Ateşkesin üzerinden 24 saat geçtikten sonra sınır kapılarının açılması, malların ve insanların sınırlardan serbestçe geçmeleri, sınır bölgelerindeki insanların hedef almaktan kaçınılması ve bunların uygulanmasına ilişkin prosedürler ele alınmaya başlanacak.

Taraflar ateşkes şartlarına uyacaklarına dair Mısır`a karşı sorumlu olacak. Ateşkes ihlali durumunda, taraflar devreye girmesi için Mısır`a bilgi verecek.


1 a) İsraili Gazze Şeridi`nin hava, kara ve denizindeki tüm saldırganlığını hücumlar ve bireysel hedef almaları durduruacak
b) Tüm Filistin fraksiyonları, roket atışları ve sınırdaki saldırılar dahil İsrail`e karşı saldırılarını durduracak.
c) Sınırların açılması, bireylerin seyahatlerinin sağlanması ve malzemelerin transferi, bireyleri özgür seyehat etmekten sakındırmak, sınırdaki sakinleri hedef almak ve uygulamanın prosedürleri konularıyla ateşkesin yürürlüğe girmesinden 24 saat sonra ilgilenecek

2)Uygulama Mekanizması
a)Ateşkesin yürürlüğe girmesi için başlangıç saatinin tayini.
b)Mısır her iki taraftan tarafların anlaşılan maddelere uyacağına dair teminat alır.
c)Her iki taraf da bu anlaşmanın maddelerini ihlal edecek hareketlerden kaçınacaklarına garanti verir. Herhangi bir gözetim durumunda bu anlaşmanın sponsporu Mısır, bilgilendirilecektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir