• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yükseköğretim Taslağı Van`da Görüşüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde bulunan Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıya YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Toplantıda bir açılış konuşması yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YÖK yasasında değiştirilme süreci yaşadıklarını söyleyerek, YÖK`e yaptığı bu çalışma nedeniyle teşekkür etti.

\"Herkes YÖK`ün Kaldırılmasını İstiyor\"
Daha sonra kürsüye gelen YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, toplantının amacının YÖK`ün yeni hazırlamış olduğu yasa taslağı önerisini paylaşma olduğunu söyledi. Yükseköğretimin yeniden yapılandırılmasında ilk adımı YÖK`ün atması gerektiğini söyleyen Çalış, böyle bir süreci başlatmak istediklerini belirterek, \"Uzun bir yoldan geldik. Alınacak çok mesafe olduğunu düşünüyoruz. Herkes, YÖK`ün kaldırılmasını istiyor. 2547`nin yeniden daha demokratik, daha katılımcı bir şekilde, daha özgür bir ortamda, daha sivil bir anlayışla oluşturulmasını istiyor 30 yıldır. Ama ne hikmetse bir türlü başarılamadı. Hayırlı olsun inşallah diyorum\" dedi.

Yükseköğretim yasa taslağı önerisi haline getirdikleri metin üzerinden süreci devam ettirmek istedikleri belirten Çalış, sürecin işleyişi hakkında bilgi verdi. Çalış, \"Aralık başı ya da ortaları gibi bunu Milli Eğitim Bakanlığına, Bakanlar Kuruluna, eğer talep ederlerse ama biz bunu resmen iletmiş olacağız\" şeklinde konuştu.


Toplantı daha sonra katılımcıların YÖK`ün yeni \"Yükseköğretim Taslağı\" ile ilgili ortaya sunduğu fikirler ile devam etti. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir