• DOLAR 32.591
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.587
  • ...
`Gazze Halkı Asla Diz Çökmeyecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Siyonist İsrail`in Filistin`e yaptığı vahşi saldırı Gaziantep`te yapılan kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi. Birçok sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Gönüllü Kuruluşlar Platformu, İsrail`in Gazze`de kadın, çocuk ve yaşlı demeden katliam yaptığı belirtildi.


Maarif kavşağında yapılan eylemede basın açıklamasını platform adına Mitad Sevim okudu. Sevim, Katil Siyonist İsrail`in 6 gündür devam ettirdiği saldırıyı tel`in etmek ve yapılan saldırının tüm insanlığa ve tüm değerlere yapıldığını vurgulamak için toplandıklarını belirtti.
 
Sevim, "Muharrem ayına girdiğimiz bu günlerde, Kerbela`da Şehit düşen Hz. Hüseyin`in direniş yolunu seçen şanlı Gazze halkı, katil İsrail ve yardakçılarına teslim olmayacağını bir kez daha yenilemiştir. Gazze halkını ve bu Muharrem ayında Hz. Hüseyin gibi direniş yolunu seçerek Şehit olan aziz şehitleri selamlıyoruz" dedi.


Sevim, "İsrail, Gazze`de giriştiği katliam, yaşlı, kadın ve çocuk demeden yüzlerce masum insanı hunharca katletmesi, bütün İslam âlemini öfkeye boğmuştur. Terör devleti İsrail`in tüm dünyanın gözleri önünde mazlum Gazze halkına yönelik başlattığı insanlık dışı bu saldırı ve katliamları, İsrail ve güvendiği emperyalist ve müstekbir dünyanın zulüm dolu tarihinden sadece bir parçadır. İnsanlığa karşı işlenen bu ölçüsüz vahşetin durdurulmasının tüm insanlığın sorumluluğu olması gerekir" diye konuştu.

Eylem, Molla Muhammed Özkılıç`ın yaptığı duanın ardından son buldu. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir