• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
DÜ Hastaneleri`nde 10 Ayda 79 Organ ve Doku Nakli Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Ocak 2012 tarihinde altyapısı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Organ ve Doku Nakli Biriminde 10 ayda 44 kornea, 20 ilik nakli, 13 böbrek ve 2 karaciğer nakli olmak üzere toplam 79 organ ve doku naklinin gerçekleştirildiğini bildirdi.
 

5 İlden Gelen Hastalara Nakil Yapıldı
Organ Nakli Birimde toplam 49 kişilik bir ekiple hizmet verildiğini belirten Prof. Dr. Sait Alan, "Organ ve doku nakli yaptığımız hastaların büyük bölümü Şırnak, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Muş illerinden gelen hastalar oluşturuyor. Nakil yaptığımız hastalarımızın tamamının sağlık durumu gayet ve normal hayatlarını devam ettiriyorlar " dedi.
 

Hastaların Yüzde 35`i Güneydoğudan
Bölgenin ilk organ naklinin D.Ü. Hastaneleri`nde gerçekleştirildiğine dikkat çeken Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Türkiye`de organ nakli bekleyen hastaların yüzde 35`i, hatta karaciğer için yüzde 40`nı Diyarbakır ve Şanlıurfa`dan giden hastalar oluşturuyor. Bu kadar geniş popülâsyonunun olduğu bu bölgede organ nakli ameliyatı bugüne kadar yapılmıyordu. Merkezimiz için böbrek, karaciğer, kemik iliği ve kornea nakli yapmaya başlamak bölgemiz için önemli adımdır. Hastalarımız artık nakil için başka illere gidip mağdur olmuyor. Yoksul vatandaşlarımızın başka ille gitme imkânı yoktu. Hastanelerimizde organ nâkilini yapmakla hastalarımıza ilave maliyeti önlemiş olduk." (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir