• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
`Siyonistler Vahşi Yüzlerini Bir Daha Ortaya Koymuşlardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN - Başkent Tahran`da gönüllü seferberlik ordusuna ( Besic) seslenen Hamanei, Siyonist rejimin Gazze`de, sivil ve savunmasız halka karşı yürüttüğü saldırıları vahşet olarak niteleyerek, İslam ülkelerinin özellikle de Arap ülkelerinin tutumlarını değiştirmeleri, mazlum halka yardım etmeleri ve var olan kuşatmanın da kaldırılması için çalışmaları gerektiğini vurguladı

Gazze`ye yönelik saldırıların Siyonistlerin vahşi yüzlerini bir daha ortaya koyduğunu ifade eden Hamanei, sultacı güçlerin, Siyonist rejimin cinayetlerine verdiği destekleri de eleştirerek, "Amerika, İngiltere ve Fransa, taş yürekli rejime, acımasız Siyonistlerin cinayetlerine karşı kıllarını bile kıpırdatmadılar. Bu tutumlarıyla, cinayetlere destek verip, teşvik etmişlerdir. İslam ümmetinin nefretine yol açan bu tutumlarıyla düşmanların, insanlıktan ve ahlaki değerlerden ne kadar uzak olduklarını da gösterdiler" diye konuştu.

Amerika başkanlığındaki emperyalist güçlerin de, Gazze`ye yönelik Siyonist rejime verdiği desteklere dikkat çeken Hamanei, bunların insan haklarını savundukları yönündeki iddialarının yalandan ibaret olduğunu belirterek, "Bunlar, insan hakları konusunda başka ülkeleri ve halkları nasıl yargılayabilirler?" diye sordu.

Hamanei konuşmasında, Arap ve İslam ülkelerinin tutumlarının da hiç uygun ve gerektiği gibi olmadığını belirterek, "Bazıları sadece konuşmakla yetinirken, bazıları da, Siyonistleri kınamakta bile kaçındılar "diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir