• DOLAR 32.378
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.01
  • ...
`Mustazaflar Olarak Sorumluluklarımız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANTALYA - Mustazaflar Hareketinin sivil toplum kuruluşlarını ziyaret faaliyetleri devam ediyor. İl İl dolaşan Mustazaflar Hareketi üyeleri hareketin amacı, hedefleri ve çizgisi hakkında seminerler veriyor. Bu kapsamda Antalya`da faaliyette bulunan Umut Der`i ziyaret eden Mustazaflar Hareketi kuru cu üyelerinden Said Şahin derneğin üye ve gönüllülerini bilgilendirdi.
 
Antalya Umut Der binasında düzenlenen seminerde konuşan Şahin, geçmişte olduğu gibi şuanda ve ileriki süreçte de amaçlarının İslam ve kuralları olduğunu söyledi. Allah`ın kendilerine yerine getirmeye çalıştılarını ifade eden Şahin, sorumluluklarının 3 halkadan oluştuğunu ifade etti.

Şahin sorumluklarını şu sözlerini ifade etti:
"Bizleri fert fert dünyaya gönderen ve fert olarak öldüren Allah`a karşı sorumluyuz.Ondan başka İlah edinmemek. Ona karşı ibadet etmek nefsini terbiye etmek… Ancak bu şekilde kurtuluşa erebiliriz.

Fert olarak dünyaya geldik ama evlenerek birer aile olduk, daha sonra halka halka genişleyerek çoğaldık ve akraba (yani slai rahim) olarak karşımıza çıktı.

Bununla beraber sorumluluk alanımızda genişledi. İlk olarak eşimiz daha sonra çocuklarımız ve akrabalarımız ile ilgilenmemiz islamın esaslarını ve kurallarını öğretmemiz gerekir. Gün geçtikçe bozulan ve ahlaksızlaşan bu düzende bizler gayret göstermesek çabalamasak bu bozuk düzen bizim çocuklarımızı ve çevremizi zarara uğratır.
 
İlk olarak fert ben daha sonra aile, akraba nihayetinde halka halka genişliyor ve en sonunda Dünyanın her tarafı sorumluluk alanımız içindedir. Bir şeyin yerli yerinde olması adalettir. Bir şey yerinde değilse zulümdür. İslam dahi yerinde
ve doğru anlatılmasa zulümdür ama yerli yerinde doğru bir şekilde anlatılırsa o zaman rahmet olarak karşımıza çıkar.
 
Sorumluluklarımız ulusal olarak geniş sorumluluklardır. Allah yer yüzünde bir halife yaratacağım derken şuna işaret ederek yer yüzü bütün olarak halifenin sorumluluk alanına girdiğini belirtmiştir. `Yer yüzünde fitne kalkıp Din yalnız Allah`ın oluncaya kadar savaşın` derken adaletsizliklerle mücadele edin buyurmaktadır.
Dünyadaki zulmü durdurmak için mazlumlara yardım etmek için,adaleti tesis etmek için yetki ve güç sahibi olmak lazımdır." (Şahabettin Şimşek-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir